31. maj 2023 13:39

Šapić: Zadovljan sam novim sistemom naplate javnog prevoza, duplo je jefitniji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapić: Zadovljan sam novim sistemom naplate javnog prevoza, duplo je jefitniji

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da je zadovoljan novim sistemom naplate javnog gradskog prevoza, jer je pre svega duplo jeftiniji i prvi put posle 12 godina imamo uvid u čitav sistem, a sav novac leže direktno na račun grada.

Šapić je, prilikom obilaska radova na proširenju Bulevara Zorana Đinđića, odgovarajući na pitanja novinara kako funkcioniše novi sistem javnog prevoza, rekao da je prevoz u Beogradu duplo jefitniji u odnosu na ranije, ali i u odnosu na druge gradove.

Prema njegovim rečima, žitelji u drugom gradovima za manji broj pređenih kilometara plaćaju mesečnu kartu od 8.000 do 12.000 dinara, dok je u Beogradu za sve zone po novom sistemu mesečna karta 3.300 dinara.  

Uskoro manje saobraćajne gužve na Novom Beogradu

Aleksandar Šapić je obišao danas radove na proširenju Bulevara Zorana Đinđića, od Ulice Milentija Popovića do Ulice Vladimira Popovića i istakao da će taj deo saobraćajnice biti završen do jeseni.

Kazao je da će tako biti promenjena saobraćajna arhitektura grada Beograda, što će smanjiti gužve u ovom delu grada.

"Najvažnije je da se rastereči čep kod tržnog centra Ušće, gde se u popodnevnim i jutarnjim časovima stvaraju najveće gužve, jer taj deo puta građani koriste kako bi stigli do Novog Beograda.

Isključenje vode i struje 23. juna na svim splavovima na Savskom nasipu

Šapić je rekao danas  da će 23. juna biti doneto poslednje rešenje o uklanjanju splavova sa Savskog nasipa kao i će im svima biti isključena za početak struja i voda. 

"Mislim da će 23. juna biti doneto poslednje rešenje o izvršenju da bi svi bili obuhvaćeni, da ne bi izdvajali nekoga i, na žalost, i oni koji su licitirali da imaju lagalno struju i vodu, biće im svima za početak isključena struja i voda," rekao je Šapić odgovarajući na pitanja novinara dokle se stiglo sa radovima na Savskom nasipu. 

Šapić je rekao da je Sekretarijat za inspekcijske poslove uručio svim spavovima rešenja o uklanjanju i da se sada čekaju rešenja o izvršenju jer, kako je rekao, postoji procedura koja mora da se ispoštuje.