15. jul 2023 14:36

Obavljeno 4.000 besplatnih pregleda u "Kućici zdravlja" u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Obavljeno 4.000 besplatnih pregleda u "Kućici zdravlja" u Beogradu

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Tokom trajanja dvonedeljne akcije besplatnih preventivnih pregleda na šetalištu Sava promenada u Beogradu, urađeno je 4.000 pregleda, a "Kućica zdravlja" se u narednom periodu premešta na teritoriju opštine Vračar.

"Urađeno je 4.000 pregleda, pregledano je 1.600 naših građana, a urađeno je preko 1.000 ultrazvukova, što znači da je bio veliki pritisak, ali i interesovanje za ovu akciju", rekao je za Tanjug direktor Doma zdravlja Savski venac Zoran Bekić.

Bekić je istakao da Dom zdravlja Savski venac ima veliko iskustvo u organizaciji ovakvih akcija, ali da se "Kućica zdravlja" po prvi put odnosila se za sve stanovnike Republike Srbije, a ne samo za građane opštine Savski venac.

"Veliki odziv građana nam je ukazao koliko su oni zaista zainteresovani za očuvanje svog zdravlja, a pohvale nas motivišu da nastavimo sa ovom akcijom dalje", dodao je Bekić i pritom zahvalio svim zaposlenima Doma zdravlja Savski venac koji su učestvovali u ovoj akciji.

Predsednik skupštine opštine Savski venac Strahinja Kukić rekao je da je siguran da će odziv građana na Vračaru biti isti, a možda i bolji, kao i da će nastaviti da svakog narednog meseca da organizuju besplatne preventivne preglede.

"Pozivam sve naše sugrađane, građane i građanke Beograda da prate naše naloge na društvenim mrežama i sajt Savskog venca jer ćemo ih permanentno obaveštavati o akcijama koje preduzimamo", izjavio je Kukić za Tanjug.

Identičan raspored pregleda, kada će građani moći da uz zdravstvenu knjižicu potpuno besplatno i bez prethodnog zakazivanja obave preventivne preglede i konsultuju se sa lekarima o eventualnoj daljoj dijagnostici, odvijaće se i na teritoriji opštine Vračar.

"Cilj je da svim građanima na isti način pružimo istu uslugu jer je interes zaista bio ogroman", izjavio je direktor Doma zdravlja Savski venac Zoran Bekić.