13. septembar 2023 12:49

Šapić: Zahvaljujući rebalansu biće nabavljena nova vozila za GSP

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapić: Zahvaljujući rebalansu biće nabavljena nova vozila za GSP

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Odbornici Skupštine grada Beograda na današnjoj sednici razmatraju rebalans gradskog bužeta za 2023. kojim će biti obezbeđena dodatna sredstva za povećanje osnovica za plate zaposlenih u predškolskim ustanovama, ali i za ulaganja u putnu infrastrukturu i obnavljanje voznog parka Gradskog sabraćajnog preduzeća.

Među više od 30 tačaka dnevnog reda pred odbornicim biće i rešavanje problema zapuštenih fasada i izloga, kao i donošenje odluke o vaučerima kojima će Beograđani ove godine moći da nabave uz školsku i sportsku opremu i opremu za bebe i igračke.

Kako je gradonačelik Aleksandar Šapić najavio pred početak sednice, a i na samoj sednici, jedna od važnih odluka koja će biti doneta jeste da se povećaju osnovice plata zaposlenih u predškolskim ustanovama.

Donosimo odluku o povećanju osnovica plata za zaposlene u predškolskim ustanovama

Gradonačelnik Šapić najavio je da će jedna od najvažnijih odluka koju bi odbornici trebalo danas da donesu biti povećanje osnovica plata za sve zaspolene u predškolskim ustanovama.

Ovo povećanje će se odnositi posebno na pomoćno osoblje, spremačice, čistačice, kuvarice... kojima su plate bile izuzetno niske, rekao je gradonačelnik novinarima pred početak sednice Skupštine grada, na čijem dnevnom redu je rebalans gradskog bužeta.

Gradonačelnik je rekao da bi zahvaljujući toj odluci koju će potpisati plate vaspitačica mogle da budu 100.000 i više, podsechajuchi da su sada 70.000 dinara.

Grad će dobiti Centar za decu sa problemima u ponašanju

Gradonačelnik Beograda najavio je da će glavni grad dobiti Centar za decu sa problemima u ponašanju.

Šapić je novinarima pred početak 11. sednice Skupštine Grada na čijem dnevnom redu glavana tačka rebalans budžeta rekao da je otvaranje Centra predložio Sekretarijat za socijalnu zaštitu.

Gradonačelnik je dodao da će usluge Centra biti besplatne i da će tu moći da dolaze deca u pubertetu koja imaju problem sa ponašanjem, a koja su prepuštena samo roditeljima.

Ne vidim razlog da ne budem ponovo gradonačelnik ako bude izbora

Aleksandar Šapić izjavio je da ne vidi razlog da ne bude ponovo gradonačelnik ukoliko bude vanrednih beogradskih izbora.

Na pitanje da li će na sledećim vanrednim beogradskim izborima biti kandidat za gradonačelnika SNS ili će, ako to ne bude, nastupati u okviru neke druge političke opcije, Šapić je naveo da ne vidi razlog da ne bude, jer su izuzetno dobro radili u prethodnih godinu i po dana i imaju ozbiljne rezultate.

"Ne vidim razlog da ne budem. E sad da li će to biti SNS ili neka druga koalicija, možda će biti čitava vladajuća većina. Ukoliko bude prevremenih izbora, to očekujem i ne vidim razlog da se to ne desi. Da li je svima lakše kad imate pun mandat, da, ali novi beogradski izbori su za vas iz opozicije ove, one, tema od prvog dana mog mandata", rekao Šapić novinarima pred početak sednice Skupštine grada.