10. oktobar 2023 12:11

U Beogradu svečano otvoren Sajam sporta za decu

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Beogradu svečano otvoren Sajam sporta za decu

Foto: TANJUG/BEOINFO

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić svečano je danas otvorio Sajam sporta Gradske opštine Palilula na stadionu sportskog centra Tašmajdan u Beogradu.

Sajam organizuju Gradska opština Palilula i Sportski savez Beograda, pod pokroviteljstvom Grada Beograda - Sekretarijata za sport i omladinu.

Glavni cilj ovog Sajma jeste uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da je glavna ideja sajma da deca dođu, da se informišu, upoznaju i probaju neki sport sa kojim nisu ranije imali prilike da se sretnu.

"Bez sporta nema dobrog ni fizičkog ni psihičkog razvoja. Ovakvi događaji su dobri i mi ćemo nastaviti da ih održavamo. Pokušaćemo da sledeće godine ovo bude još veće i masovnije. Ove godine će se održati na svim beogradskim opštinama. Pokušaćemo da ovo postane tradicija", naveo je Šapić.

Gradonačelnik je ocenio da je obaveza onih koji vode računa o budućnosti da bude što više sportskih terena, igrališta i klubova, da bi se deca bavila sportom.

"Promenila su se vremena. Kada sam ja bio mali, roditelji su hteli da me kazne kada nisam bio dobar u školi ili sam napravio neku glupost. Otac bi mi zabranio da idem dva-tri dana napolje. Sada se to okrenulo. Kada hoćete da kaznite dete, onda kažete - Daj mi telefon, ne može tablet, idi napolje", istakao je Šapić.

Gradonačelnik je, za kraj, okupljenoj deci poželeo da budu dobri u školi i bave se sportom.