19. oktobar 2023 10:53

"Karavan zimnice" ovog vikenda održaće se na pijaci u "Bloku 44"

Izvor: TANJUG

podeli vest

"Karavan zimnice" ovog vikenda održaće se na pijaci u "Bloku 44"

Foto: Shutterstock.com/ S_Photo, ilustracija

BEOGRAD - Ovog vikenda "Karavan zimnice" održaće se na novobeogradskoj pijaci u Bloku 44, od 8 do 16 sati, izjavila je danas za Tanjug Jelena Nikolić, ispred Javno komunalnog preduzeća "Beogradske pijace".

"Građane očekuje bogata i raznovrsna ponuda, pre svega zimnice, ajvara, zdravih zimskih salata, kompota, pekmeza, sirupa, suvog voća, sokova, meda i mnoge druge specijalitete. Tradicionalno učestvuju poljoprivredna gazdinstva", rekla je za Jelena Nikolić.

Ona je ukazala da je svih 30 beogradskih pijaca posećeno tokom cele godine, a u ovom periodu najveće je interesovanje za zimnice.

"Ovo je naša deveta sezona i tu smo kako bismo olakšali našim sugrađanima koji nemaju vremena da pripreme zimnicu po tradicionalnoj recepturi", rekla je Nikolićeva.

Ona je napomenula da se "Karavani zimnice" organizuju svakog drugog vikenda na drugoj pijaci koja posluje u sastavu JKP "Beogradske pijace", "kako bi tradicionalna zimnica pripremljena od visokokvalitetnog lokalno gajenog povrća i voća bila dostupna sugrađanima u svim delovima grada".