4. decembar 2023 13:45

Festival "Zimska bajka" biće otvoren 8. decembra uz Dejana Petrovića i Hor Čarolija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Festival "Zimska bajka" biće otvoren 8. decembra uz Dejana Petrovića i Hor Čarolija

Foto: PROMO

BEOGRAD - Urednik programa "Zimska bajka" Vuk Žugić najavio je danas da će ovogodišnji praznični festival "Zimska bajka", koji će trajati od 8. decembra do 8. januara u Savskom parku u Beogradu na vodi, otvoriti koncert Dejana Petrovića Big Bend i dečiji Hor Čarolija.

"Od 8. decembra narednih 30 dana svakoga dana biće koncerti, filmovi, pozorišne predstave, dečiji horovi, bogata gastronomska ponuda. Na otvaranju će hor Čarolija biti posebno za decu. Tu ćemo imati posebno odbrojavanje jer smo planirali svečani čin paljenja celokupne novogodišnje rasvete u ambijentu Savskog parka, uz vatromet", rekao je Žugić za Tanjug.

On kaže da je svojim prvim izdanjem festival "Zimska bajka" postao najznačajniji praznični festival u regionu, za koji vlada veliko interesovanje, kako Beograđana, tako i mnogih iz Srbije i regiona.

"Ono na šta smo mi ponosni je da je filigrantski osmišljen i koncept programa i ambijent, jer je on u takvim bojama koje se mogu videti i doživeti samo u nekoliko najvećih svetskih gradova. Svaki detalj prostora Savskog parka je osmišljen u više zona, da tu imamo ponudu za sve, pre svga za decu", rekao je Žugić.

Pored klizališta za one koji znaju i one koje tek treba da nauče, Žugić dodaje da postoji i jelka najlepših želja, sa ciljem da svi zapišu i zamisle svoju želju.

"Za decu imamo najbolja dečija pozorišta Boško Buha, Duško Radović, Pinokio, Pozorištance puž. Imamo najlepše dečije horove Čarolija, Kolibri, Beobalet. Divna je ponuda za decu, ali i za ostale svih uzrasta, jer je to festival za sve", rekao je urednik programa "Zimska bajka".

Kako je naveo, na velikoj sceni posetioce očekuju muzički programi i mnogobrojni koncerti raznih izvođača, poput Dejana Petrovića Big Benda, Jelene Tomašević, Frajli, Bisere, kao i nekoliko koncerata rok opere koji će, dodaje on, biti posvećeni raznim velikanima svetske scene, poput grupe Aba.

Žugić smatra da programska ponuda, kvalitet, odmerenost, uvažavanje svih struktura populacije, kao i želja velikog broja umetnika da se pojave, potvrđuje da je "Zimska bajka" postao najznačajniji praznični festival u regionu.