13. decembar 2023 19:57

Po nalogu Tužilaštva zatvoreno gradilište u Zemun polju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Po nalogu Tužilaštva zatvoreno gradilište u Zemun polju

Foto: Shutterstock.com/Bannafarsai_Stock, ilustracija

BEOGRAD - Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu zatvoreno je gradilište u ulici Dobanovački put broj 16a u Zemun polju.

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva, na gradilište je stavljen službeni znak – traka „zatvoreno gradilište“ i pečat na građevinske mašine.

Takođe, po nalogu tužilaštva policijski službenici PS Zemun su prikupili potrebna obaveštenja od zatečenih radnika koji su ukazali da je investitor bespravnih radova P.M. (rođen 1961. godine) koji je i pristupio u prostorije Odeljenja za građevinsku inspekciju i legitimisao se kao investitor.

Kako se podseća u saopštenju, 25.10.2023. godine građevinski inspektor Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju Gradske uprave grada Beograda, Odeljenja za građevinsku inspekciju, utvrdili su da su na gradilištu u Zemun polju bespravno izvedeni radovi na objektu na kojem je ozidano prizemlje i započeto zidanje prvog sprata.

Nakon provere, postupajući javni tužilac je utvrdio da podaci u katastru nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda ukazuju na drugačije činjenično stanje od onog koje je izneo P.M.

Građevinski inspektori su 13. decembra izvršili vanredni inspekcijski pregled i utvrdili da je investitor nastavio sa izvođenjem bespravnih radova i da nije postupio po donetom rešenju o uklanjanju i obustavi radova, kao i da je započeo zidanje četvrtog sprata, dodaje se u saopštenju.

Inspektori su, uz asistenciju policijskih službenika PS Zemun, ponovo zatvorili gradilište postavljanjem trake i po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu zapečatili zatečene mašine.

Javni tužilac je odmah saslušao osumnjičenog R.Z. (rođen 1982. godine) zastupnika PD „GP Unacop doo Beograd” koji je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela Građenje bez građevinske dozvole.

Reč je o licu koje je ranije osuđivano i ta okolnost će biti cenjena u daljem toku postupka, saopštilo je tužilaštvo.

Takođe P.M. je saslušan zbog pomaganja u krivičnom delu Građenje bez građevinske dozvole i u potpunosti je priznao izvršenje krivičnog dela.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će, zajedno sa građevinskom inspekcijom i policijskim službenicima nastaviti aktivno da se bori protiv svih vidova bespravne gradnje, zaključuje se u saopštenju.