20. februar 2024 10:10

Nenad Vuković: Za Beograd značajno da dobije što efikasniju vlast u što kraćem roku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nenad Vuković: Za Beograd značajno da dobije što efikasniju vlast u što kraćem roku

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković izjavio je danas da je za Beograd suštinski značajno da u što kraćem roku dobije što reprezentativniju i efikasniju vlast, ali i ocenio da razvoj događaja govori da će najverovatnije doći do novih izbora u glavnom gradu.

Komentarišući jučerašnje odlaganje konstitutivne sednice Skupštine grada za 1. mart i ponašanje odbornika, on je za Tanjug rekao da su naprednjaci i socijalisti, kao i opozicija nastojali da na način za koji smatraju da je najpogodniji, zaštite svoj interes.

Vuković smatra da razvoj jučerašnjih događaja vodi ka novim izborima u Beogradu, i dodao da je najbolje da se izbori ponove ukoliko ne može da se postigne dogovor koji bi vodio ka odgovornoj i efikasnoj vlasti.

"Razvoj događaja govori da će najverovatnije do novih izbora u Beogradu doći", rekao je Vuković i ocenio da će u tom slučaju "gradska kampanja svakako biti malo drugačija i više vezana za gradske teme" i da će biti "dosta teže i komplikovanije dobiti većinu na izborima".