7. april 2024 12:36

SNS s koalicionim partnerima predala listu sa oko 20.000 potpisa za beogradske izbore

Izvor: TANJUG

podeli vest

SNS s koalicionim partnerima predala listu sa oko 20.000 potpisa za beogradske izbore

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Srpska napredna stranka sa koalicionim partnerima predala je danas Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) listu "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" sa oko 20.000 potpisa podrške za beogradske izbore, koji će biti održani 2. juna.

Predaji liste sa potpisima podrške prisustvovali su predsednik SNS-a Miloš Vučević, predsednik Izvršnog odbora stranke Darko Glišić, kandidat za gradonačelnika i potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Aleksandar Šapić, kao i koalicioni partneri: lider i funkcioneri SPS-a Ivica Dačić, Aleksandar Antić i Nikola Nikodijević, zamenik predsednika SRS-a Aleksandar Šešelj, potpredsednik PUPS-a Stefan Krkobabić, lider SDPS-a Rasim Ljajić i predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski.

Šapić je rekao da je lista predata u atmosferi koja je bila daleko bolja i s mnogo više entuzijazma nego prošli put i ponovio da su ovi izbori daleko iznad lokalnog glasanja, vrednosni i nacionalni izbori na kojima se, kako je istakao, kroz Beograd, Srbija odlučuje kojim će pravcem krenuti.

On je rekao da su se političke stranke s liste "Aleksandar Vučić-Beograd sutra" okupile kao nikad do sada i ocenio da je to "možda i najveće okupljanje na političkoj sceni" i da pokazuje koliko je situacija važna i koliko je važno da se stane u odbranu najvažnijih pitanja.

Vučević je zahvalio svim građanima koji su dali podršku, kao i koalicionim partnerima na spremnosti da se svako fokusira na zajedničke ciljeve i što je svako odustao od dela stranačkog interesa.

"Grupa od 14 stranaka jeste obris ozbiljnijeg političkog pokreta, siguran sam da je ovo pobednička lista", rekao je Vučević i najavio aktivnu kampanju u naredna dva meseca tokom koje će razgovarati s građanima i o komunalnim problemima, razvojnim planovima, ali neće izbegavati i razgovore o ključnim nacionalnim pitanjima.

"Vodićemo pozitivnu kampanju, kampanju od vrata do vrata, radićemo sve što se radi u kampanjama u demokratskim i civilizovanim društvima", rekao je Vučević.

Predsednik SPS Ivica Dačić je takođe izrazio zadovoljstvo što su svi uspeli da se izidgnu iznad uskostranačkih interesa i što su napravili zajedničku listu.

"Nadam se da nećemo ovako često dolaziti ovde u Gradsku izbornu komisiju, odnosno da neće biti izbora u naredne četiri godine", rekao je Dačić.

On je dodao da je SPS doprineo sa više od 4.000 potpisa podrške, navodeći da ce SPS dati maksimalan doprinos pobedi liste na čelu s Aleksandrom Vučićem.

On je rekao da njihova koalicija, za razliku od opozicije, vodi politiku čvrste zaštite nacionalnih interesa, dok je opozicija obojena antisrpskim elementima.

Dačić je izrazio uverenje da će njihova lista pobediti ali i rekao da bi voleo da svi učestvuju na izborima.

Ljajić je rekao da tu listu tri stvari preporučuju da traži poverenje građana, a jedna od njih su započeti infrastrukturni i razvojni projekti u Beogradu.

On je poručio da će lista voditi pozitivnu kampanju i više će govoriti o sebi i projektima, nego o drugim strankama i siguran je da će to građani valorizovati.

GIK je juče usvojila obrasce za beogradske izbore, čime je otvorena mogućnost za predaju lista, a SNS je s koalicionim partnerima prva stranka koja je predala listu.

SNS i SPS zajedno sa još 14 stranaka i udruženja počeli su juče u podne prikupljanje potpisa podrške za izbornu listu "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" u više gradskih opština.

Potpis podrške u Zemunu je dao i predsednik Srbije i član Predsedništva SNS-a Aleksandar Vučić.

Naziv liste za predstojeće izbore u Beogradu je "Aleksandar Vučić- Beograd sutra"- Ivica Dačić socijalistička partija Srbije (SPS), Rasim Ljajić- Socijaldemokratska partija Srbije (SDP), Milan Krkobabić- Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda- (PUPS)- Solidarnost i pravda, Milan Stamatović- Zdrava Srbija (ZS), Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija (JS), dr Vojislav Šešelj- Srpska radikalna stranka (SRS), Aleksandar Vulin - Pokret socijalista (PS), Nenad Popović- Srpska narodna partija (SNP), Ivan Karić- Zeleni Srbije- Zeleni, dr Balit Pastor - Savez vojvođanskih Mađara (SVM), Milica Đurđević Stamenkovski - Srpska stranka Zavetnici, Andreja Mladenović- Samostalna srpska stranka, Saša Borojević- Porodični alarm, Milos Vučević- Srpska napredna stranka (SNS).