5. jul 2024 14:22

Ministar Lončar obišao nedavno renovirani Dom zdravlja Savski venac

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Lončar obišao nedavno renovirani Dom zdravlja Savski venac

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar posetio je danas Dom zdravlja Savski venac, koji je nedavno renoviran i tom prilikom razgovarao sa zaposlenima i sa pacijentima koji su korisnici zdravstvenih usluga ove ustanove.

Lončar je istakao da je DZ Savski Venac danas primer drugim domovima zdravlja po svojoj organizaciji, funkcionisanju i uslovima u kojima rade zaposleni odnosno u kojima se obavljaju pregledi građana, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

"Imao sam želju da obiđem DZ Savski venac jer sam čuo od pacijenata da se dosta toga promenilo, i želeo sam lično da se uverim. Sa direktorom sam obišao celu ustanovu, pokazao mi je to što je urađeno, kako izgleda i mogu reći da sam izuzetno ponosan na sve ono što sam video ovde, da sam ponosan na ljude koji ovde rade, na direktora, na ceo njegov tim. Razgovarali smo i sa pacijentima koje smo zatekli ovde, koji su prezadovoljni kako sve funkcioniše u ovoj ustanovi", rekao je Lončar.

U saopštenju se dodaje da je DZ Savski venac adaptirano i opremljeno oko 2. 400 metara kvadratnih prostora: izvedeni su radovi u suterenu, prizemlju, prvom i drugom spratu, a renovirana je i Služba zdravstvene zaštite odraslih građana sa kućnim lečenjem i patronažom, kao i Služba specijalističko konsultativnih delatnosti (oftalmologija, otorinolaringologija, interna medicina, psihijatrija, medicina rada i fizikalna medicina).

Dodaje se da je renoviran deo Službe zdravstvene zaštite žena sa izmeštanjem ginekološkog ultrazvuka u renoviran prostor ginekologije, kao i deo Službe radiološke dijagnostike odnosno izmeštanje Ultrazvučnog kabineta u poptpuno renoviran i opremljen prostor sa novim ultrazvučnim aparatom. Takođe i deo prostora tehničkog odeljenja.

Direktor DZ Savski venac Zoran Bekić zahvalio se ministru i istakao da će ta institucija nastaviti da radi na podizanju kvaliteta zdravstvenih ustanova.

"Broj naših zdravstvenih kartona je veći od 80.000, što dvostruko prevazilazi broj stanovnika opštine koja ima oko 38.000 stanovnika, što najbolje govori o kvalitetu zdravstvenih usluga koje pruža DZ Savski venac. Mi nemamo liste čekanja, ni za UZ preglede, ni za mamografske preglede, niti za laboratorijske usluge. Uradili smo mnogo toga, uz podršku ministarstva zdravlja i ministra Lončara, nastavljamo dalje da podižemo nivo i kvalitet usluga koje pružamo našim građanima" rekao je Bekić.