11. jul 2024 10:12

Vodovod: Molba Beograđanima da racionalno koriste vodu za piće

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vodovod: Molba Beograđanima da racionalno koriste vodu za piće

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Javno-komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" uputilo je apel svim građanima, s obzirom na to da se nalazimo u periodu sa izuzetno visokom dnevnom temperaturom vazduha, da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda, jer će na taj način biti omogućeno da svi Beograđani imaju dovoljno vode onda kada im je najpotrebnija, kao i da se očuva sistem snabdevanja vodom.

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" je i ove godine obavilo sve neophodne pripremne radove kako bi spremno dočekalo letnji period.

U proteklim danima vodovodni sistem je bio stabilan, a angažovanjem svih izvorišnih, proizvodnih i distributivnih kapaciteta obezbeđeno je dovoljno pijaće vode za sve potrošače u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Voda iz sistema gradskog vodovoda prvenstveno se koristi za piće, pripremanje hrane, kao i za održavanje lične i higijene domaćinstva.

Kako se navodi u objavi, Beogradski vodovod ima razumevanja za povećanu potrebu potrošača za vodom tokom leta, ali aktivnosti kao što su: navodnjavanje poljoprivrednih i zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće.