11. jul 2024 13:24

Miloš Dangubić izabran za novog predsednika opštine Surčin

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miloš Dangubić izabran za novog predsednika opštine Surčin

Foto: TANJUG/GO SURČIN

BEOGRAD - Odbornici Skupštine beogradske opštine Surčin izabrali su danas Miloša Dangubića, sa liste "Aleksandar Vučić - Surčin sutra", za predsednika te opštine.

"Opština Surčin je opština sa najvećim brojem investicija i projekata koji će transformisati Grad Beograd, ali svakako i našu opštinu, i unaprediti kvalitet života u njoj", rekao je Dangubić u obraćanju odbornicima lokalnog parlamenta.

Kako je naveo, zahvaljujući vladi i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u naredne dve i po godine biće završeno pet velikih investicionih projekata - Ekspo 2027, Nacionalni fudbalski stadion, Akvatik centar, nova železnička pruga do Surčina, i proširenje aerodroma, saopštila je opština Surčin.

"Svaki od ovih projekata uticaće na život, na nova radna mesta, na veće plate i veći standard građana", naveo je novoizabrani predsednik opštine Surčin.

Prema njegovim rečima, tri velike investicije, "OASIS" U Bečmenu, kompleks Singidunum kod Dobanovaca i VGP PARK u Dobanovcima - "obojile su na karti poželjnih opština" baš Surčin i poslale signal da je to opština u koju treba ulagati novac.

"Za nas to znači posao za nekoliko hiljada ljudi, ali i nove vrtiće, škole i zdravstvene ustanove. Surčin će zato sa pravom biti srpski Monte Karlo i Surčin će biti opština u kojoj će stanovnici biti ponosni i zadovoljni", rekao je Dangubić.

On je govorio i o programima namenjenim najmlađim sugrađanima, kao što je podizanje nivoa bezbednosti u opštini i izgradnja novi vrtića na Bečmenskoj stanici i u samom Bečmenu nakon čega bi bilo dovoljno mesta za smeštaj svih surčinskih mališana u Predškolsku ustanovu.

Dangubić je rekao i da je jedan od glavnih prioriteta unapređenje zdravstva u Surčinu pa se u vezi sa tim planira kompletno uređenje zdravstvenih stanica u Bečmenu i Progaru i nabavka nove opreme.

Novi predsednik opštine je istakao da će tokom čitavog dana biti dostupan sugrađanima i da će govornice i kancelarije zameniti direktnim razgovorom sa građanima na ulicama i trgovima.

"Želim da svako u Surčinu zna da ima mene i da ću se truditi da pomognem. Moja kancelarija biće svaka ulica u Surčinu, svaki park, počinjaću dan sa prvim komunalnim radnicima i izbrisaću vikende iz kalendara dana za odmor. Da bismo sve postigli prvi ja moram da radim najviše od svih i biću primer drugima da me slede", naveo je on.

Kako je dodao, imaće poseban telefon koji će biti dostupan 24 sata dnevno za sve što sugrađanima treba.

Funkciju zamenika predsednika opštine obavljaće Dušan Vujadinović.

Za predsednika skupštine imenovan je Jovo Đurđević, njegova zamenica je Vesna Šalović, a za sekretara skupštine izabrana je Zorica Rodić Damnjanović.

Članovi Veća GO Surčin su Petar Živković, Srđan Gagić, Milisav Marković, Predrag Baroš, Tijana Popović, Nemanja Erdeljan, Milan Miletić i Aleksandar Vasiljević.

Dangubić je izrazio zahvalnost prethodnom rukovodstvu na predanom radu i uspesima u projektima za dobrobit svih građana Surčina.