26. jun 2023 13:05

Irena Vujović: Projekat zatvaranja deponije u Topoli biće gotov do kraja godine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Irena Vujović: Projekat zatvaranja deponije u Topoli biće gotov do kraja godine

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE/ JOVANA ROŠUL

TOPOLA - Opština Topola će do kraja godine izraditi projekat potpunog zatvaranja, sanacije i rekultivacije deponije "Torovi", najavilo je Ministarstvo zaštite životne sredine nakon susreta ministarke Irene Vujović sa opštinskom upravom u Topoli.

Ministarka je u Topoli razgovarala sa odbornicima i aktivistima i tom prilikom poručila da joj je drago što je, i pored nesuglasica na lokalu, zajednička želja svih da se deponija "Torovi" sanira, navodi se u saopštenju.

"Cilj vlade i ministarstva na čijem sam čelu je Srbija bez nesanitarnih deponija. Ministarstvo predano radi sa našim evropskim partnerima na uređenju šest regionalnih centara ali, istovremeno, i sa lokalnim samoupravama. U toku su radovi na saniranju deponija u Rumi, Požegi i Zrenjaninu", rekla je Vujović.

Kako je navedeno, ministarka je obišla i prečistač otpadnih voda čiji je kapacitet 8.000 ekvivalent stanovnika i na koji je priključeno već oko 4.000 korisnika.

Ministarstvo podseća da im je opština Topola dostavila projekat izgradnje nedostajuće kanalizacione mreže u dužini od 15 kilometara.

"Topola je jedan od dobrih primera opština u Srbiji, koje imaju prečistač koji je u funkciji. Ministarstvo će pomoći opštini u izgradnji nedostajuće kanalizacione mreže, kao i u unapređenju rada samog prečistača", navela je Vujovićeva.

Prema njenim rečima, samo zdrava životna sredina je pravi put za razvoj naše dece i razvoj svake opštine u Srbiji.