6. april 2023 14:23

Er Srbija danas ponovo uspostavila direktnu liniju za Tel Aviv

Izvor: TANJUG

podeli vest

Er Srbija danas ponovo uspostavila direktnu liniju za Tel Aviv

Foto: Tanjug video, arhiva

BEOGRAD - Er Srbija je danas, posle više od tri godine pauze, ponovo uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Tel Aviva.

Linija je uspostavljena letom JU812 u 13.30 sati.

Kako je saopšteno iz Er Srbije, do tog grada u Izraelu letovi će biti mogući utorkom, četvrtkom i nedeljom, a od 8. maja biće uvedeni četvrti nedeljni let - ponedeljkom.

Doček prvog leta Er Srbije upriličen je na aerodromu Ben Gurion, udaljenom 20 kilometara od Tel Aviva.

Viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja Er Srbije Bojan Aranđelović rekao je da je Tel Aviv jedan od najsavremenijih centara na Bliskom istoku i da su povratkom tog kosmopolitskog grada u mrežu Er Srbije otvorili vrata Izraela svima koji žele da ga posete.

"Na samo pedesetak kilometara od Tel Aviva nalazi se i Jerusalim, grad čija istorija seže unazad do četvrtog milenijuma pre nove ere, što ga čini jednim od najstarijih na svetu. Letovi do Tel Aviva traju u proseku oko dva sata i 50 minuta i obavljaće se avionima erbas A319”, rekao je Aranđelović.

"Beli grad", kako se često naziva Tel Aviv, drugi je po veličini u Izraelu. Nalazi se na obali Sredozemnog mora i posetiocima nudi jedinstven spoj umetnosti, kulture, arheologije, zabave i turizma.

"Svojim elegantnim novim neboderima kao da `drži na oku` prošlost, vodeći računa o njenom očuvanju", navode iz Er Srbije.