6. jun 2023 15:09

Dražen Šumić novi je direktor Majkrosoft razvojnog centra u Srbiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dražen Šumić novi je direktor Majkrosoft razvojnog centra u Srbiji

Foto: AP Photo, File/Andy Wong

BEOGRAD - Novi direktor Majkrosoft razvojnog centrau Srbiji biće Dražen Šumić, saopštila je danas kompanija.

Kako je navedeno, sa statusom "Microsoft Partnera", Šumić će biti zadužen za dalji strateški razvoj centra u Beogradu, koji je odavno izgradio svojevrstan imidž unutar globalne kompanije i važi za jedan od najvažnijih razvojnih centara u Evropi.

Tu se stvaraju najinovativniji servisi globalne kompanije koje koriste milioni ljudi širom sveta, kao što su Cloud servisi i razvoj generativne veštačke inteligencije, ističe se u saopštenju.

"Sada imamo preko 600 inženjera, a naš centar je odgovoran za neke od ključnih Microsoft servisa. Zahvaljujem se mom prethodniku Draganu Tomiću, na dosadašnjem uspešnom vođenju, od koga sam lično mnogo naučio", naveo je Šumić.

Svi projekti razvojnog centra u Srbiji su priznati, kako na najvišem nivou korporacije, tako i od strane miliona korisnika i ucrtavaju Srbiju kao važnu IT destinaciju, navedeno je u saopštenju.

"Nastavljamo put naše vizije da postanemo glavni centar razvoja za Istočnu Evropu u Majkrosoftu, sa centralnim kampusom u Beogradu. Kako bismo ostvarili zacrtano, suština je u svakodnevnom napredovanju i nadogradnji znanja, jer živimo industriju koja isključivo ceni inovacije", zaključio je Šumić.