27. jun 2023 14:59

Kompanija Delta preuzela hotel Radison u blizini Beogradskog sajma

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kompanija Delta preuzela hotel Radison u blizini Beogradskog sajma

Foto: PROMO

BEOGRAD - Kompanija Delta saopštila je danas da je preuzela hotel Radisson Collection - Old Mill u blizini Beogradskog sajma i da je Komisija za zaštitu konkurencije odobrila Ugovor o kupoprodaji.

Hotel Radisson je bio u vlasništvu austrijske kompanije Soravia.

"Delta Real Estate nastavlja da jača svoj hotelski portfolio preuzimanjem hotela Radison, u cilju realizacije svog plana da bude regionalni lider u hotelskoj industriji", navodi se u saopštenju.

Podseća se i da Delta Real Estate Grupa, sa sedištem u Beogradu, upravlja hotelima InterContinental u Ljubljani, Crowne Plaza i Indigo hotel u Beogradu.

"Naši hoteli su visoke kategorije, deo su poznatih međunarodnih lanaca i zato preuzimanje hotela Old Mill u Beogradu, pod brendom Radisson Collection, predstavlja logičan nastavak naše strategije", izjavio je direktor hotelskog biznisa u Delta Holdingu Andrej Sovrović

On je dodao, kako se navodi u saopštenju, da se ta kompanija, proširenjem portfolija novim hotelom, uz preuzimanje Sava centra čija rekonstrukcija je u toku, velikim korakom približava poziciji koju želi u regionalnom hotelijerstvu.

Hotel Radisson Collection - Old Mill u Bulevaru Vojvode Mišića, poznat i po nazivom "Stari mlin" zvanično je otvoren za goste krajem decembra 2014.

Ima 236 savremenih soba, uključujući 14 apartmana, sa prozorima od poda do plafona koji gledaju na Beograd.