10. jul 2023 13:47

Prijemni ispit za Univerzitet Alfa BK privukao najtalentovanije umove iz regiona

Izvor: TANJUG

podeli vest

Prijemni ispit za Univerzitet Alfa BK privukao najtalentovanije umove iz regiona

Foto: Alfa BK Univerzitet

BEOGRAD - Nedavno održani prijemni ispiti za upis na Univerzitet Alfa BK su pokazali izuzetnu sposobnost i predanost kandidata, postavljajući visoke standarde akademske izvrsnosti, ali je i privukao najtalentovanije mlade umove iz celog regiona, saopštila je danas ta obrazona institucija.

Dodali su da Alfa BK Univerzitet, već decenijama, predstavlja stub izvrsnosti u obrazovanju i istraživanju, a da je kao jedan od prvih privatnih Univerziteta u Srbiji, posvećen pružanju visokokvalitetnog obrazovanja koje oblikuje lidere sutrašnjice.

Kako su naveli, ispit je obuhvatio širok spektar tema, testirajući razumevanje teorijskih koncepta, analitičke sposobnosti i kreativno razmišljanje budućih studenata.

"Pitanja su bila pažljivo dizajnirana kako bi se procenile praktične veštine i primenljivost znanja. Svi učesnici su se istakli svojim odgovorima, pokazavši visok nivo intelektualne sposobnosti, što je još jedan pokazatelj da Alfa BK Univerzitet privlači najtalentovanije mlade ljude", navodi se u saopštenu.

Naglasili su da su svi kandidati su pokazali svoj potencijal i spremnost da se posvete akademskom uspehu.

"Naša institucija je ponosna što će pružiti ovim talentovanim pojedincima platformu za dalji razvoj, omogućavajući im da ostvare svoje ciljeve i postignu vrhunske rezultate", istakli su iz Alfa BK Univerziteta.

Dodali su da sticanje diploma na Univerzitetu Alfa BK može pružiti brojne prednosti studentima koji žele perspektivno studiranje i brzo zaposlenje.

Naglasili su da Univerzitet ima reputaciju visokog akademskog standarda i kvalifikacija, a da su njegovi nastavnici i profesori stručnjaci u svojim poljima i pružaju kvalitetnu edukaciju.

Pojasnili su da Univerziter Alfa Bk poseduje širok izbor studijskih programa koji pokrivaju veliki broj disciplina.

"Bez obzira da li je neko zainteresovan za prirodne nauke, humanističke nauke, društvene nauke ili tehniku, postoji velika verovatnoća da će pronaći program koji odgovara njihovim interesima", saopštili su iz te univerzitetske institucije.

Istakli su da Univerzitet Alfa BK ima dobre veze sa poslovnim sektorom i industrijom, a da kroz saradnju sa različitim kompanijama, studenti imaju priliku za sticanje praktičnih veština i iskustva tokom studija i da te veze mogu pomoći u bržem pronalaženju zaposlenja nakon diplomiranja.

Dodali su da je Univerzitet fokusiran na kombinovanje teorijskog znanja sa praktičnim veštinama i da kroz laboratorijske vežbe, istraživačke projekte, prakse i stvarne primene, studenti dobijaju priliku da primene svoje znanje u realnim situacijama, što može biti vrlo korisno prilikom traženja posla.

Naglašavaju da su studijski programi pored akademskog znanja, fokusirani na razvoj ključnih veština koje su tražene na tržištu rada.

"Ove veštine uključuju timski rad, komunikaciju, liderstvo, kritičko razmišljanje i rešavanje problema. Razvijanje ovih veština može pomoći studentima da budu konkurentni na tržištu rada", istakli su u saopštenju.

Kandidatkinja iz Beograda Marija Jović navela je da se za Alfa BK Univerziter odlučila jer jer smatra da će joj sturidranje na tom univerzitetu pružiti izvanrednu edukaciju i pripremiti je za uspešnu karijeru.

"Kroz istraživanje, otkrila sam da je Univerzitet prepoznat po svojim stručnim timovima, inovativnim programima i saradnji sa industrijom. Paleta studijskih programa na Univerzitetu Alfa BK je izuzetno raznolika i pruža širok spektar mogućnosti za lični i profesionalni razvoj", navela je Jović.

Kandidat Marko Gojković iz Beograd istakao je da je prijemni ispit na Univerzitetu Alfa BK je bio izazovan. Bio sam zadivljen načinom na koji su procenjivali naše sposobnosti.

"Atmosfera koju sam osetio tokom prijemnog ispita i susreta sa osobljem Univerziteta je bila srdačna i inspirativna. Osoblje je pokazalo posvećenost našem uspehu i bilo je spremno da odgovori na sve naše upite. Osećao sam se dobrodošlo i podržano, što je važan faktor za mene prilikom izbora Univerziteta. Sada, kada sam završio polaganje prijemnog ispita i dobio priliku da studiram na Univerzitetu Alfa BK, jedva čekam da iskoristim sve mogućnosti koje mi ovaj Univerzitet pruža", rekao je Gojković.

Univerzitet Alfa BK poziva sve zainteresovane da posete prostorije univerziteta na adresi Bulevar maršala Tolbuhina br. 8, na Novom Beogradu kao i njihovu veb stranicu www.alfa.edu.rs gde mogu saznati više više o prijavnom procesu.