20. decembar 2022 14:19

Delta automoto predstavio Maserati u Srbiji: Sledeće godine otvara tržište u Sloveniji, 2024. i u Hrvatskoj

Izvor: TANJUG

podeli vest

Delta automoto predstavio Maserati u Srbiji: Sledeće godine otvara tržište u Sloveniji, 2024. i u Hrvatskoj

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD – Za nekoliko dana u Tržnom centru Galerija biće otvoren Maserati auto stor, dok će naredne godine biti otvoreni saloni u Srbiji, pa u Sloveniji, a 2024. godine sledi osvajanje tržišta Hrvatske, poručeno je danas iz centrale Delte, gde je Delta automoto predstavio zastupništvo Maseratija.

Pre otkrivanja SUV-a Maserati Grekala u prostoru Delta Hausa generalni direktor Maseratija za Istočnu Evropu Marko Spadaro rekao je da zaista veruju da je saradnja sa Deltom u Srbiji početak dugog i prosperitetnog partnerstva.

"Nije bilo boljeg trenutka da se Delta pridruži Maserati porodici, jer sada imamo iskustvo onog što zovemo Maserati nova era, a što je počelo 2020. godine", rekao je Spadaro.

Taj kompanijski program predviđa i iskustvo elektrifikacije, odnosno elektro automobila gde su već neki modeli postigli uspeh.

Za sledeću godinu kao veliki korak ka elektrifikaciji modela Spadaro je najavio lansiranje automobila sa oznakom Folgore što znači da su u potpunosti na elektro pogon.

Posle pažljivih istraživanja klijenata u Srbiji shvatili smo da ovde možemo da kao partnerima da imamo puno poverenje samo u Delta auto. To je stabilna i kompanija od poverenja koja je na tržištu gotovo 30 godina. Sa njima je sigurno da možemo da računamo na znanje i profesionalizam", rekao je Spadaro.

Dodao je da je siguran da će ta kompanija u svakom od segmenata zastupanja moći da prenese klijentima vrednosti koje poseduje Maserati.

Potpredsednik Delte i generalni direktor Delta Auta Aleksandra Đurđević kao dva bitna faktora za ugovorenu saradnju istakla je snažnu petogodišnji strategiju Maseratija kao i procenu Delte da je tržište spremno za ovaj luksuzni brend.

"Ugovor potpisan za tržišta Srbije, Slovenije i Hrvatske, i ovo je prvi put da jedna domaća automobilska kompanija izlazi u region, tačnije na tržište EU. Zbog toga smo jako ponosni, a planiramo da nastavimo ambiciozno razvoj", rekla je ona.

Podsetila je da Delta auto posluje u Srbiji skoro 30 godina i da predstavlja ključne automobilske brendove.

"Dovođenje ovog brenda predstavlja dragulj našeg poslovanja", rekla je ona i dodala da je to obaveza da se na našem tržištu postave potpuno novi standardi kada je iskustvo klijenata u pitanju.

Ona je najavila da će do kraja nedelje u TC Galerija biti otvoren "Maserati store" sa maserati modelima i lajfstajl kolekcijama iz Maserati ponude.

"Sredinom 2023. godine otvorićemo ovlašćeni salon po najvišim standardima. Do kraja te godine otvaramo tržište Slovenije, a u 2024. godini tržište Hrvatske", rekla je ona.

Direktor brenda Maserati u zastupništvu Delte Miloš Milošević rekao je da je u ponudi trenutno osam modela i dodao da svaki od njih očekuje i električna verzija koja će biti pod jedinstvenim imenom Folgore.

"To su automobili visokih performansi. Takođe svaki iz Maserati porodice se može indvidualizovati kroz program personalizacije. Svaki klijent može svom automobilu dati lični pečat. Raspon cena Maseratija je od 80.000 do preko 300.000 evra u zavisnosti od toga kako neko odluči da ga kreira", rekao je on.

Istakao je da je Maserati uklopio lepotu sa performansama i moći sa elegancijom.

"Tako stvaraju remekdela već 108 godina", rekao je on.

Dodao je da je inovacija ugrađena u svaki korak razvoja Maseratija te da najsavremenija tehnologija testiranja omogućava izbor najboljih performansi.

"Opsesija mehanikom i brzinom je kamen temeljac ovog brenda ", dodao je.

Podsetio je da Maserati već osam decenija razvija GT modele i najavio da će uskoro u Beogradu biti novi model iz Grand Turizmo i G kabrio serije.

"U Maseratiju kažu, mi postojimo da pokrećemo one koji pokreću svet i to kroz najbolji spoj luksuza i performansi", poručio je Milošević.