23. oktobar 2023 15:12

Potpisan ugovor o izvozu i distribuciji "Vodavoda" na kinesko tržište

Izvor: TANJUG

podeli vest

Potpisan ugovor o izvozu i distribuciji "Vodavoda" na kinesko tržište

Foto: PROMO

BEOGRAD - U Pekingu je potpisan Ugovor o uvozu prirodno mineralne arteške vode iz Srbije, između kompanije "Vodavoda" i kineske kompanije "Balkan (Hainan) International Trade".

Kako je saopštila kompanija "Vodavoda", zahtevno i strogo tržište azijskog giganta prepoznalo je kvalitet i potencijal ove vode te se "Vodavoda" pridružila globalnim liderima premijum voda u Kini, poput Fijia, Eviana i Vitela.

Dodaje se da je pored izvoza "Vodavode" na drugo najveće potrošačko tržište na svetu, ova prirodno mineralna arteška voda dostupna i na 17 zahtevnih svetskih tržišnih pozicija.

"Verujem da će Vodavoda biti još jedna veza između dva naroda i dve države, Kine i Srbije, obe posvećene progresu, pravdi, istini i svim najvišim ljudskim vrednostima. Radujemo se uspešnoj saradnji u Kini i uveren sam da će naša kompanija u narednom periodu beležiti velike uspehe", kazao je kreator i osnivač brenda "Vodavoda" Vojin Đorđević.

On je, kako se navodi u saopštenju, naglasio da su pored kvaliteta vode i pakovanje koji su bili samo preduslovi da bi se došlo do tržišta kakvo je Kina, bilo potrebno imati i pouzdanog i vrednog partnera.

"Izražavam posebnu zahvalnost i zadovoljstvo što smo započeli saradnju koja predstavlja veliki korak ka našem zajedničkom uspehu i dugogodišnjem prijateljstvu", istakao je Đorđević.

Predstavnica kineske kompanije "Balkan (Hainan) International Trade" Šandan Ren, kazala je da je veoma srećna što će se Vodavoda naći na tržištu Kine.

"Radujemo se početku saradnje jer je kompanija Vodavoda pokazala veliku profesionalnost i entuzijazam u vođenju brenda vrhunskog kvaliteta koji je svrstava u premijum vode, što je presudno za naše tržište. Verujemo da će naša saradnja biti plodonosna", navela je ona.

U saopštenju se naglašava da je malo stranih proizvođača dobilo dozvolu za uvoz prirodno mineralne vode u Kinu i dodaje da je preduslov za saradnju ove dve kompanije bio vrhunski kvalitet i prefinjeni dizajn kojim se "Vodavoda" može pohvaliti i po čemu se izdvaja u svetu.

Dodaje se i da je svečanoj ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovala kineska delegacija sastavljena od privrednika i zvaničnih predstavnika kineske Vlade, kao i predstavnici Ambasade Srbije u Pekingu.

"Osvajanje novih tržišta rezultat je dugogodišnjeg rada s ciljem da se otvore vrata za uvoz ove prirodno mineralne arteške vode iz Srbije, uz razvoj postojećih inostranih tržišta", piše u saopštenju.