4. april 2023 15:55

Tijana Kotarac najavila uskršnji i prvomajski turistički program u Budvi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tijana Kotarac najavila uskršnji i prvomajski turistički program u Budvi

Foto: Shutterstock.com/Volodymyr Martyniu, ilustracijak

BEOGRAD - April i maj su periodi praznika i u Budvi se organizuje dosta događaja za sve ljude iz Srbije koji su gosti od velike važnosti tokom cele godine, rekla je danas Tijana Kotarac iz Turističke organizacije opštine Budva na svečanom koktelu povodom promocije uskršnjih i prvomajskih praznika u Budvi.

"Turistička organizacija Budva je danas u Beogradu po ovom snegu da vas pozove da dođete na more tokom uskršnjih i prvomajskih praznika zato što pravimo svašta nešto za sve drage ljude iz Srbije koji su inače gosti od velike važnosti, nama dragi tokom čitave godine", rekla je Kotarac.

Ona je navela da će 20. jubilarni Karneval početi 28. aprila, dok će se velika karnevalska povorka prošetati 29. aprila, a 30. aprila će se održati dečja međunarodna karnevalska povorka.

"Karneval je nešto potpuno drugačije od maskenbala, ko god je bio na nekom karnevalu mogao je da vidi da je to predstavljanje karnevalskih grupa ispred glavne bine, svaka grupa ima par minuta da predstavi svoju priču, da ispriča svoju priču i trudi se da predstavi svoj grad i državu pre svega", navela je ona.

Pre samog Karnevala u Budvi će biti održana manifestacija od Uskrsa do Vaskrsa koja će trajati od 9. do 16. aprila, rekla je Kotarac i dodala da će u tom periodu biti organizovani posebni progremi za najmlađe.

"To je inače taj period godine koji se uklapa sa školskim raspustima u Srbiji i koristimo ovo da pozovemo sve koji žele da budu na moru za vreme uskršnjih praznika", izjavila je Kotarac.

Predstavnica nevladine organizacije "Feštađuni" Sandra Jablan, rekla je da će na Karnevalu u Budvi prisustvovati preko 3.000 učesnika iz Grčke, Albanije, Italije, Bolivije i zemalja bivše Jugoslavije.

Pevač Vlado Georgijev održaće koncert 1. maja i tim povodom je danas na svečanom koktelu pozvao sve da dođu na njegov nastup u okviru Karnevala u Budvi.