4. septembar 2023 14:11

Jelena Trivan: M:tel ponovo u stabilnom rastu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jelena Trivan: M:tel ponovo u stabilnom rastu

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD/BANJA LUKA - Direktorka kompanije m:tel iz BiH Jelena Trivan rekla je danas da su poslovni rezultati koje je kompanija ostvarila u prvih šest meseci ove godine iznenađujuće dobri, s obzirom na ukupnu ekonomsku situaciju.

"Uprkos predviđanjima da će ova godina biti katastrofalna za celu svetsku privredu, čini mi se da se jedino m:tel opire opštoj ekonomskoj krizi. Dokaz tome jeste činjenica da je prvih šest meseci završio sa dobiti većom od prošle godine i sa prihodima većim od prošle godine", rekla je Trivan za Tanjug.

Istakla je da su ulaganja u infrastrukturu, koja su bila ogromna, dala svoj rezultat i da u ovom trenutku m:tel ima 1.700.000 korisnika.

"Taj broj raste čak i u trenutku kada je evidentan veliki odliv stanovništva s ovih prostora", istakla je ona.

Takođe, navela je da je u ovoj godini kompanija BH Telekom, koja je veća kompanija i ima veći broj stanovnika na području koje pokriva, u prvih šest meseci ove godine zabeležila za 16 miliona manji rezultat nego m:tel.

"Naša EBITDA je rekordno velika, i iznosi 49 odsto, a godinu završavamo sa većom dobiti nego što smo imali prošle godine. Sve ovo govori o tome da je u ovom trenutku m:tel možda najstabilnija kompanija u BiH", naglasila je Jelena Trivan.