27. maj 2024 21:41

Otvorena obilaznica oko Omiša a neki građani protestuju zbog uskog puta u jednom delu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Otvorena obilaznica oko Omiša a neki građani protestuju zbog uskog puta u jednom delu

Foto: TANJUG/FOTO HINA/ MARIO STRMOTIĆ

OMIŠ - Obilaznica oko Omiša u Hrvatskoj, dugačka četiri kilometra, danas je zvanično puštena u saobraćaj, a obuhvata i dva tunela i most od 70 metara iznad Cetine, ispod kojeg je grupa građana mesta Tugara protestovala zbog preuskog puta u jednom delu.

Tom prilikom je potpredsednik Vlade i ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Oleg Butković naveo da će obilaznica, čija je vrednost radova iznosila više od 20 miliona evra, povezati pomenuti grad sa putem za Split i Trogir i naglasio da će doprineti smanjenju saobraćajnih gužvi na području Omiša, preneo je portal Poslovni.hr.

Grupa meštana Tugara, mesta u zaleđu Omiša, protestovala je danas ispod novoizgrađenog mosta, koji je deo obilaznice, zbog problema bezbednosti saobraćaja u njihovom mestu, koji će, kako navode, nastati zbog pojačanog saobraćaja kroz otvaranje obilaznice.

"Šest godina nam obećavaju proširenje puta u Tugarima, ali to se nije desilo, pa je ugrožena bezbednost građana, jer je put preuzak za pojačan saobraćaj", upozorio je predsednik Mesnog odbora Tugari Matko Novaković.

Demonstranti su istakli transparente sa zahtevom da se obnovi oko 5,5 kilometara puta kroz Tugare i upozorili su da će deca koja idu u školu kolovozom biti izložena opasnosti, jer tamo nema trotoara.

Ministar Butković je rekao da je razgovarao sa meštanima Tugara i najavio da će Vlada finansijski pomoći Županijskoj upravi za puteve da obnovi put u tom mestu.