18. jul 2024 18:25

Početkom avgusta javni poziv za subvencije za mere energetske efikasnosti u Šapcu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Početkom avgusta javni poziv za subvencije za mere energetske efikasnosti u Šapcu

Foto: TANJUG/GRAD ŠABAC

ŠABAC - Početkom avgusta očekuje se raspisivanje javnog poziva za unapređenje energetske efikasnosti u porodičnim kućama i stanovima u Šapcu, saopšteno je danas na tribini koju su organizovali Ministarstvo rudarstva i energetike i Grad Šabac, s ciljem da se građani upoznali sa novim javnim pozivom i benefitima ulaganja u energetsku efikasnost.

Pomoćnica ministarke rudarstva i energetike za energetsku efikasnost i klimatske promene Maja Vukadinović rekla je da su Ministarstvo i Grad Šabac za subvencije u ovoj godini izdvojili 25 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

"Građani mogu da dobiju subvencije i do 65 odsto vrednosti radova kako bi zamenili stolariju, poboljšali izolaciju i fasadu, promenili neefikasne kotlove ili ugradili toplotne pumpe, solarne kolektore i panele za proizvodnju električne energije. Ovaj projekat realizuje se u 137 gradova i opština u kojima građani imaju priliku da dobiju subvencije i ostvare uštede u potrošnji energije", rekla je Vukadinović.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa