19. avgust 2024 10:00

Tomislav Momirović: Ekonomija Srbije je stabilna, ne smemo stati na putu ostvarenja velikih primanja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tomislav Momirović: Ekonomija Srbije je stabilna, ne smemo stati na putu ostvarenja velikih primanja

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Ekonomija Srbije je stabilna, daje velike šanse i prilike mladim ljudima, generiše velike, kako domaće, tako i strane investicije i zato ne smemo da se zaustavimo na ekonomskom putu koji mora da obezbedi prosečnu platu od 1.400 evra i prosečnu penziju od 600 evra, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović.

On je, kako je saopštilo resorno ministarstvo, reagujući na stavove profesora Ekonomskog fakulteta i nekadašnjeg guvernera Narodne banke Srbije Dejana Šoškića o projektu "Jadar" rekao da čovek koji je možda najodgovorniji za ekonomski kolaps zemlje između 2008. i 2012. godine i za krah dinara "sada izlazi sa najnovijim konceptom da se osnuju nova državna preduzeća kojima će upravljati ljudi koji bi vodili te rudnike, onako kao što je on vodio Narodnu banku, ostavljajući pustoš oko sebe, ali da njihov standard, njihova plata i privilegije ne izgube ni jedan dinar ili evro".

U saopštenju se navodi da bivši guverner, član i predsednik saveta Narodne banke zaboravlja da su u vreme dok je on obavljao najvažnije funkcije sve domaće banke ili privatizovane ili uništene, da je minimalna plata iznosila 120 evra i da je srpska ekonomija bila na začelju Evrope.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa