2. septembar 2024 18:35

Ministarstva predstavila program podrške za razvoj preduzetništva žena na selu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarstva predstavila program podrške za razvoj preduzetništva žena na selu

Foto: TANJUG/MDULS/ Tamara Mladenović

BOGATIĆ - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević, ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski i pomoćnik ministarke privrede Katarina Obradović Jovanović prezentovale su danas meštankama sela Glušci, u opštini Bogatić, projekte resornih ministarstava, kao i Program podrške za razvoj preduzetništva žena na selu za 2024. godinu.

Pored toga što je istakla značaj da žene treba da se podstiču i ohrabre da razvijaju preduzetničke ideje, ali i da ih realizuju, ministarka Žarić Kovačević je predstavila projekte Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, naročito Budžetski fond koji teži da preko javnog poziva podrži, pre svega, infrastrukturne projekte u lokalnim samoupravama.

Takođe, ona je podsetila i da MDULS sprovodi veoma važan projekat uspostavljanja jedinstvenog upravnog mesta. Objasnila je da je ideja da se centralizuju i povežu usluge, i da na taj način građani i privredni subjekti mogu na jednom mestu, bez šetnje od šaltera i šaltera, da ostvare prava.

Kako je rekla, cilj je da se olakša život i poslovanje građanima i poslovnoj zajednici, navodi se u saopštenju Ministarstva.

S druge strane, ministarka Đurđević Stamenkovski i pomoćnica ministra Obradović Jovanović podsetile su da je u julu po prvi put objavljen javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava mikro privrednim društvima, čiji je osnivač i zakonski zastupnik žena, kao i preduzetnicama, koje se bave proizvodnjom prehrambenih proizvoda i svoju delatnost obavljaju u seoskom području.

Ministarke su tokom boravka u Glušcima obišle i crkvu Svetih apostola Petra i Pavla.