9. oktobar 2024 12:17

PKS: Prijavljivanje poslodavaca za model dualnog obrazovanja do 15. januara

Izvor: TANJUG

podeli vest

PKS: Prijavljivanje poslodavaca za model dualnog obrazovanja do 15. januara

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Privredna komora Srbije objavila je danas da svi zaintersovani poslodavci koji žele da se uključe u model dualnog obrazovanja za narednu školsku godinu mogu podneti prijavu PKS do 15. januara 2025.

Poslodavci se prijavljuju putem veb portala Privredne komore Srbije gde podnose prijavu za uključivanje u model dualnog obrazovanja, prilikom prijavljivanja, osim kreiranja profila kompanije, poslodavci podnose izjavu o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje i zahtev za proveru ispunjenosti uslova za izvođenje učenja kroz rad, a prateću dokumentaciju za akreditaciju poslodavci dostavljaju najkasnije do 15. januara, elektronskim putem na mejl: obrazovanje@pks.rs ili na adresu Privredne komore Srbije.

Sve prijave koje sadrže potpunu dokumentaciju biće objedinjene u predlog Plana za uključivanje poslodavaca u dualno obrazovanje koji PKS zvaničnim putem dostavlja Kancelariji za dualno obrazovanje i NOKS, a konačnu odluku o strukturi upisa i odobrenim dualnim profilima doneće Ministarstvo prosvete objavljivanjem konkursa za upis učenika u srednje škole, koji se očekuje aprila 2025. godine, saopštila je PKS.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa