4. mart 2023 11:51

Sajam zapošljavanja u Rakovici

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sajam zapošljavanja u Rakovici

Foto: Tanjug video, arhiva

BEOGRAD - U zgradi Opštine Rakovica održava se Sajam zapošljavanja na kome, kako kaže predsednik te opštine Miloš Simić, 40 poslodavaca traži 700 radnika.

"Najviše se traže radnici mašinske struke, ali i komercijalisti, vozači, konobari, kuvari. Zaista je ogromna ponuda, pošto je reč o 700 radnih mesta", rekao je Simić Tanjugu.

 

On dodaje da je kreiranje novih radnih mesta i smanjivanje nezaposlenosti jedan od osnovnih ciljeva politike predsednika Aleksandra Vučića u poslednjoj deceniji i da oni na lokalu, u opštini Rakovica, prate tu politiku i trude se da je sprovode.

"Godine 2012. imali smo preko 10.000 nezaposlenih u opštini Rakovica, dok danas imamo manje od 2.900 i mi smo zaista ponosni na to. Imamo dobru saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje (NSZ) i sa Udruženjem privatnih poslodavaca Rakovica i to daje dobre rezultate", istakao je Simić.

 

Kaže da od ponedaljka počinje novi ciklus obuke "Put do uspešnog preduzetnika" i da se nada da će se prijaviti veliki broj mladih ljudi koji žele da pokrenu sopstveni biznis.

Takođe, naglašava da, zajedno sa NSZ i gimnazijom "Patrijarh Pavle", organizuju besplatne obuke engleskog i nemačkog jezika, informatike što će omogućiti građanima da steknu nova znanja i time nađu bolji posao.