15. mart 2023 14:05

Počela promocija penzionerskih kartica na Trgu republike; Ognjenović: Do 10 sati prijavilo se 32.000 građana

Izvor: TANJUG

podeli vest

Počela promocija penzionerskih kartica na Trgu republike; Ognjenović: Do 10 sati prijavilo se 32.000 građana

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje organizovao je danas na Trgu republike promocija novih penzionerskih kartica, na kojoj nastariji sugrađani mogu i da se prijave za dobijanje kartice.

Promocija je počela u podne na Trgu, gde se već formirao popriličan red penzionera, koji na nekoliko punktova zaposlenima iz Fonda PIO ostavljaju podatke neophodne za prijavu.

 

Prijava se obavlja uz ličnu kartu, a daje se i JMBG i kontakt telefon, na koji će penzioneri porukom biti obavešteni kada kartica bude gotova.

Ognjenović: Do 10 časova za penzionerske kartice prijavilo se 32.000 penzionera

Do 10 sati jutros se za penzionerske kartice prijavilo 32.000 građana, a u prvih pet minuta posle ponoći, kada je onlajn prijava počela, zabeleženo je 100 prijava, izjavio je direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije (PIO) Relja Ognjenović. On je na Trgu Republike, gde je danas Fond PIO organizovao promociju prijavljivanja, rekao novinarima da pravo na penzionersku karticu ima 1,7 miliona korisnika ovog Fonda.

"Kada je reč o firmama i institucijama koje će penzionerima davati pogodnosti u vidu popusta ili poklona, prvi ugovori su potpisani sa četiri beogradska bazena i to "25. maj", "Banjica", Vračar i "Olimp", rekao je Ognjenović. Dodao je da se paralelno sa prijavljivanjem penzionera na sajtu Fonda PIO odvija i prijavljivanje firmi i državnih institucija koje su voljne da se uključe u ovu akciju. Ognjenović je istakao da penzioneri za kartice mogu da se prijave onlajn ili u nekoj od filijala Fonda PIO, gde će ih prijaviti službenici Fonda i naveo da će šalteri Fonda PIO tokom marta raditi do 18 časova.

"Kartice će izrađivati Zavod za izradu kovanog novca i svi građani koji se prijave kartice će dobiti do kraja septembra, da bi od 1. oktobra mogli da ih koriste", rekao je on. Promocija na Trgu Republike privukla je pažnju velikog broja penzionera koji su i pre 12 časova, za kada je zakazan početak promocije, formirali red i prijavljivali se za kartice na nekoliko punktova, odnosno računara na kojima su službenici Fonda PIO uzimali njihove podatke. Za prijavu im je, a tako će biti i nadalje, bila neophodna samo lična karta, a službenicima su ostavljali i broj telefona na koji će biti obavešteni kada im kartica bude gotova. Za razliku od prijave koja može da se uradi i onlajn, penzioneri će po kartice morati da idu u filijale Fonda PIO. Penzioneri koji su čekali u redu rekli su Tanjugu da im ova akcija puno znači i da bi im najviše značili popusti za kupovinu svakodnevnih kućnih potrepština, a pre svega hrane.