27. april 2023 19:34

Brnabić: EPS se neće prodavati, ostaje u vlasništvu države

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić: EPS se neće prodavati, ostaje u vlasništvu države

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić poručila je danas u Skupštini Srbije da se Elektrodistribucija neće prodavati, te da će ostati da bude isključivo u vlasništvu države.

“Nećemo prodavati ni privatizovati EPS. Želimo da ga učinimo jačim i boljim. EPS je naše nacionalno blago. Da, ići ćemo ka zelenoj tranzicji, ali ćemo to raditi postepeno kako bi se pobrinuli za svakog rudara, za svaku porodicu i za svakog zaposlenog u EPS-u upravo onako kako smo radili u poslednjih 10 godina”, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja šefa poslaničke grupe Zeleno-levi klub Radomira Lazovića.

Ona je dodala da je zahvaljujući politici vlasti da brine o svakom zaposlenom otvoreno, a ne zatvoreno 500.000 radnih mesta.  “Vaši koalicioni partneri ili željeni koalicioni partneri su zatvorili 500.000 radnih mesta. Vi biste nastavili tom putanjom. Mi smo otvorili 500.000 radnih mesta, brinućemo se o svakom rudaru i svakoj porodici, a EPS će biti još jači i ostaće da bude samo i isključivo u vlasništvu Srbije”, poručila je Brnabić.

Srbija ima najveću stopu ukupnog fertilitete u regionu

Ana Brnabić je izjavila danas da je ukupna stopa fertiliteta u Srbiji 1,52 i da je ona najveća u regionu.

Odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini Srbije, Brnabić je rekla da je ukupna stopa fertiliteta u Srbiji 2019. prvi put posle mnogo godina prešla 1,5 i da se od tada drži na tom nivou.

"Naravno da mi nismo zadovoljni time, jer mora da bude najmanje 2,15. Ali je mnogo bolje nego što je bilo i po tom smo najbolji u regionu. To je pokazatelj da se ljudi odučuju da osnivaju porodice ovde, da se osećaju bezbedno i da imaju veru u bolju budućnost. Imamo još mnogo toga da uradimo, ali sve ide na bolje", rekla je premijerka.