11. maj 2023 15:46

U okviru Poljoprivrednog sajma biće organzovana humanitarna akcija "Human i sladak"

Izvor: TANJUG

podeli vest

U okviru Poljoprivrednog sajma biće organzovana humanitarna akcija "Human i sladak"

Foto: Novosadski sajam

NOVI SAD - Novosadski sajam saopštio je danas da će povodom 70. godina postojanja, a u okviru poljoprivrednog sajma koji će se održati od 20. do 26. maja, zajedno sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizovati humanitarnu akciju pod nazivom "Human i sladak", sa ciljem da se izgradi šesta roditeljska kuća NURDOR-a.

Tim povodom protokol o poslovnoj saradnji danas su u NURDOR-ovoj roditeljskoj kući u Petrovaradinu, potpisali generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, direktor Kompanije "Stamevski" Aleksandar Stamevski i predsednica Upravnog odobora Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka - NURDOR, Joland Korora, navosi se u saopštenju Novosadskog sajma.

"Danas ćemo potpisati Protokol o poslovnoj saradnji, a realizacija će se desiti tokom Poljoprivrednog sajma, kojeg priređujemo 90 put. Drago mi je što nismo jedini slavljenik i što i NURDOR i 'Stamevski' slave svoje ozbiljne jubileje pa je nekako i logično da se udružimo oko tako lepe stvari", rekao je generalni direktor Slobodan Cvetković.

Akcija će biti usmerena ka tome da se izgradi šesta roditeljska kuća NURDOR-a, a uz pomoć darodavca torte, koja će biti dugačka 70 metara, pa će svakog dana po 10 metara biti prodavano pod nadstrešnicom Sajma.

Cena parčeta torte neće biti fiksna, pa će tako svaki učesnik moći da odredi cenu i tako učestvuje u ovoj humanitarnoj akciji, naglasio je Cvetković.

"Jako smo srećni i zadovoljni što možemo da participiramo u jednom ovako lepom događaju. U skladu sa ovom minutom ćutanja sa početka konferencije, a i zbog nemilih događaja koji su se dogodili, mislim da nam je svima potrebno i neophodno da imamo više ovajvih lepih stvari i da celo građanstvo okrenemo ka nekom humanom radu i da se empatija u našem društvu produbi", naglasio je Cvetković.

Aleksandar Stamevski, direktor Kompanije "Stamevski" rekao je da oni ove godine proslavljaju 70 godina od postojanja i da su osmislili da naprave tortu, uz želju da učine nešto korisno i humano za društvo, da na neki način kao kompanija priđu društveno korisnom radu, ali i da obeleže jubilej.

"Nije bilo teško izabrati partnere. Prva asocijacija je bilo udruženje NURDOR, ujedno, uz samu odluku je bila i to što učestvuje i Novosadski sajam kao institucija koja se odmah uključila. To je želja da učinimo nešto korisno i da damo možda neki dobar primer da se u društvu počnu stvari dešavati u pozitivnom pravcu i da učestvujemo u tome", rekao je Stamevski.

Prikupljena sredstva biće usmerena na izgradnju šeste roditeljske kuće, rekla je predsednica Upravnog odbora NURDOR-a, Joland Korora.

"S obzirom da se mnoga deca leče u Novom Sadu, Beogradu i Nišu od raka, a nisu po mestu stanovanja iz tog grada, problem je vrlo često smeštaj dece i roditelja. Nije bilo retko da su roditelji i deca, brat ili sestra prespavali u automobilu po parkovima, itd., mučili se oko tog smeštaja, dok NURDOR nije krenuo u ovu priču roditeljskih kuća. Sada ih imamo u svakom našem gradu gde se deca leče od raka, ali Beograd, s obzirom da je najveći dijagnostičko-terapeutski centar i da se u njega 'sliva' većina pacijenata iz Republike Srpske, iz Crne Gore i sa Kosova, tu nam fali prostora", rekla je predsednica Upravnog odbora NURDOR-a, Joland Korora.

Za vreme Poljoprivrednog sajma, firma Stamevski će svakog dana prodavati po 10 metara torte, gde će svako parče biti kupljeno po ceni koju odredi učesnik akcije.

Kutija za dobrovoljne priloge kao i torta nalaziće se ispod nadstrešnice, u dvorištu Novosadskog sajma.

Istovremeno, "Stamevski" će u Hali "Master", na svom štandu, nuditi kompletan asortiman proizvoda i kupcima poklanjati vaučere za 10 odsto popusta u svim njihovim maloprodajnim objektima i koji će važiti do kraja godine.