16. maj 2023 22:15

TOS i Udruženje banja Srbije potpisale protokol o saradnji na realizaciji 6. BalkanSpa Summita

Izvor: TANJUG

podeli vest

TOS i Udruženje banja Srbije potpisale protokol o saradnji na realizaciji 6. BalkanSpa Summita

Foto: TANJUG/TOS/ Predrag Stanić

BEOGRAD - Turistička organizacija Srbije i Udruženje banja Srbije danas su potpisale Protokol o saradnji na realizaciji 6. BalkanSpa Summit-a koji će se od 10. do 12. oktobra 2023. godine održati u Beogradu.

Protokol o saradnji dodatno će unaprediti promociju banjskog turizma i obezbediti zajedničke i sinhronizovane aktivnosti, razmenu znanja, ideja i pozitivnih iskustava na realizaciji poslovno-stručnog skupa BalkanSpa Summit, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

U ime Turističke organizacije Srbije protokol je potpisala Marija Labović, direktor TOS-a, i tom prilikom istakla da BalkanSpa Summit vidi kao priliku da se poveže turistička privreda banja iz čitavog regiona i da na jednom mestu dobiju priliku da razmene iskustva, primere dobre prakse kako bi jedni drugima pomogli da se dodatno unapredi turističa ponuda i usluga u banjama.

Ispred Udruženja banja Srbije protokol je potpisao Vladan Vešković, sekretar Udruženja.

''Udruženje nema običaj da pravi obične skupove, uvek smo gledali da to bude multidisciplinarni događaj koji će imati više ciljeva. Nikad sebi nismo davali lake zadatke'', rekao je on.

BalkanSpa Summit je događaj od velikog značaja za promociju zdravstvenog turizma Srbije i pozicioniranja Srbije kao regionalnog lidera u razvoju ideje o povezivanju naroda Balkana u sferi turizma, balneologije i SPA industrije.

Učešće su, za sada, potvrdili predavači i učesnici iz Srbije, Turske, Bugarske, Grčke, Rumunije, Hrvatske, Severne Makedonije i Mađarske, dodaju iz TOS-a.