26. maj 2023 14:16

Predstavnici turističke privrede Velike Britanije u poseti Srbiji do 28.maja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predstavnici turističke privrede Velike Britanije u poseti Srbiji do 28.maja

Foto: Turistička organizacija Srbije

BEOGRAD - Turistička organizacija Srbije je uz podršku srpskog avio-prevoznika organizovala posetu Srbiji za pet najuticajnijih organizatora putovanja iz Velike Britanije, koji će ostati u našoj zemlji do 28. maja

Kako je saopštila TOS, gosti iz Velike Britanije započeli su juče boravak u Beogradu, a konstruktivni razgovori i zaključeni dogovori obeležili su poslovne (B2B) susrete predstavnika.

Zaključeno je da postoji veliki potencijal za saradnju i razvoj u turizmu dve zemlje.

"U toku posete predstavnici turističke privrede Velike Britanije uveriće se u visok kvalitet turističke ponude Srbije, naše hotelske kapacitete, upoznaće se sa kulturno-istorijskim nasleđem, otkriti lepote Srbije od Beograda, preko Novog Sada, Fruške Gore i uživati u najlepšoj gastronomskoj ponudi tog dela Srbije", saopšteno je iz TOS.

Ističu da je dolazak partnera iz Velike Britanije bila i prilika da se, u prostorijama TOS, organizuju B2B poslovni susreti sa predstavnicima turističkih agencija iz Srbije.

Goste je na početku pozdravila i poželela dobrodošlicu direktorka TOS Marija Labović, sa željom da se godina završi sa rekordnim rezultatima u turizmu.

Samo u 2022. godini više od 27.000 turista iz Velike Britanije posetilo je Srbiju i ostvarilo više od 77.000 noćenja, što su rekordni rezultati kada su u pitanju turisti sa ove evropske destinacije.

"U prva tri meseca 2023. godine broj dolazaka turista iz Velike Britanije je veći za 15 odsto, što nas ohrabruje, a nakon današnjih sastanaka i planiranih promotivnih aktivnosti i kampanja, možemo sa sigurnošću da kažemo da će 2023. biti nova rekordna godina po broju britanskih turista", navodi se u saopštenju.