6. jun 2023 14:43

IT kompanije ASEE i Payten organizuju letnji program stručne prakse za studente

Izvor: TANJUG

podeli vest

IT kompanije ASEE i Payten organizuju letnji program stručne prakse za studente

Foto: Vidoje Manojlovic

BEOGRAD - IT kompanije ASEE i Payten otvorile su konkurs za letnji program plaćene stručne prakse koja će biti održana od 3. do 29. jula ove godine, saopštile su danas te kompanije.

Kako se navodi, zainteresovani studenti završnih godina osnovnih studija se mogu prijaviti do 20. juna putem kontakt forme na LinkedIn- u, a broj mesta je ograničen.

U kompaniji ASEE kažu da su u proteklih 11 godina kroz program prakse u Srbiji zaposlili oko 150 mladih stručnjaka, kao i da će najboljim diplomcima i ove godine biti ponuđen posao.

„Sa velikim entuzijazmom konstantno pružamo podršku mladima, motivišemo ih da ostvare svoj potencijal i pronađu posao iz snova. Naša vrata otvorena su za akademce koji bi želeli dobiju praktična znanja iz oblasti IT-ja, ali i iz ljudskih resursa, marketinga, finansija i kontrole kvaliteta. Osim ocena na studijama, stečenog znanja i radne etike, poslodavcima je danas takođe važno i iskustvo u radu, zbog čega će ovaj program biti izuzetno koristan ne samo onima kojima ćemo ponuditi posao u našim kompanijama ASEE i Payten, već i svima koji u njemu budu učestvovali”, ističe Darija Stokić, direktorka ljudskih resursa.

ASEE Internship Programme održaće se od 3. do 29. jula u trajanju od četiri sata dnevno.

Prvih 10 dana rezervisano je za rad sa mentorima, a tokom preostalih 15 dana planiran je rad na mini projektu tokom kog će učesnici imati priliku da predstave svoje ideje i primene stečeno znanje.

ASEE (Asseco SEE) je jedna od najvećih IT kompanija u regionu koja razvija i plasira sopstvena softverska rešenja u oblasti digitalnog bankarstva, energetike, telekomunikacija i javne uprave.

Grupacija posluje u više od 20 zemalja na četiri kontinenta i broji više od 3.400 zaposlenih.

Kompanija Payten je deo ASEE i regionalni lider u oblasti platne industrije.

Payten obezbeđuje rešenja za eCommerce, mPayments, Processing, kao i ATM i POS terminale.

Kompanija nudi softver i usluge uključujući autsorsing i opremu, uz najviši nivo stručnosti i podrške klijentima.