12. jun 2023 13:56

Raška raspisala konkurs za dodelu subvencija firmama za zapošljavanje teže zapošljivih

Izvor: TANJUG

podeli vest

Raška raspisala konkurs za dodelu subvencija firmama za zapošljavanje teže zapošljivih

Foto: Shutterstock.com/chainarong06, ilustracija

RAŠKA - Opština Raška raspisala je javni poziv poslodavcima za dodelu subvencija za zapošljavanje teže zapošljivih nezaposlenih, objavljeno je na opštinskom sajtu.

Subvencije se odobravaju poslodavcima iz privatnog sektora, radi zapošljavanja nezaposlenih koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a novac za ovu svrhu dobijaju jednokratno.

Poslodavci po jednoj nezaposlenoj osobi mogu dobiti 250.000 dinara odnosno 300.000 za osobe sa invaliditetom, radno sposobne korisnike novčane socijalne pomoći, mlade u domskom smeštaju, hraniteljskim porodicama i starateljskim porodicama i žrtve porodičnog nasilja.

U teže zapošljive kategorije nezaposlenih računaju se oni koji nemaju osnovno zanimanje, nisu završili srednju školu, stariji od 50 godina, oni koji su na evidenciji nezaposlenih duže od godinu dana, žene, posebno dugoročno nezaposlene, mlađi od 30 godina, osobe sa invaliditetom, Romi, korisnici novčane socijalne pomoći, oni koji imaju status viška zaposlenih, samohrani roditelji, supružnici iz porodica gde su oba roditelja nezaposlena, kao i roditelji dece sa smetnjama u razvoju.