13. jun 2023 16:48

Novosadski sajam i USAID potpisali Sporazum o partnerstvu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Novosadski sajam i USAID potpisali Sporazum o partnerstvu

Foto: Novosadski sajam

NOVI SAD - Novosadski sajam i USAID-ov projekat "Bolja energija" potpisali su danas Sporazum o partnerstvu u cilju podrške konferencijskim i programskim aktivnostima u okviru manifestacije 12. Međunarodni dani energetike i investicija, koji će se održati 1. i 2. novembra u novosadskom „Master“ centru, saopštio je Novosadski sajam.

Po njihovim navodima, dokument obuhvata period od 2023. do 2025. godine, a potpise na akta stavili su direktorka projekta "Bolja energija" Lena Bratić, i generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

"Ono što treba da nam bude fokus u toku energetske tranzicije, kroz koju kao društvo prolazimo, jesu potrošači energije ali, pre svega građani, jer energetska tranzicija nije tranzicija preduzeća i elektroenergetskih sistema, već tranzicija čitavog društva i, ako se građani adekvatno ne informišu kako bi iskoristili mogućnosti kreirane zakonske regulative i programe podrške i podsticaja, tranzicija će ići sporo", rekla je Lena Bratić i dodala da je želja USAID-a da od Dana energetike i investicija Novog Sada napravi međunarodni događaj koji će ljudi iščekivati jer znaju da će na jednom mestu dobiti sve relevantne informacije i rešenja vezana za poboljšanje energetske efikasnosti u svom domu ili stambenoj zajednici.

Prema rečima Cvetkovića, oni zajedno treba da pripreme panel diskusije za Međunarodne dane energetike i investicija, čitav set aktivnosti za realizaciju svega planiranog i usmere fokus kako bi informacije stigle do svakog građanina.