14. jun 2023 12:34

Počela prijava za drugi ciklus studentske prakse u oblasti građevinarstva

Izvor: TANJUG

podeli vest

Počela prijava za drugi ciklus studentske prakse u oblasti građevinarstva

Foto: Shutterstock.com/Avatar_023, iliustracija

BEOGRAD - U preduzećima i ustanovama u nadležnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture od 10. jula počinje drugi ciklus stručne prakse za studente Univerziteta u Beogradu, za koju će studenti moći da se prijave do 25. juna.

Praksa će trajati do 6. oktobra, uz obezbeđenu novčanu nadoknadu za studente i neposredno određenog mentora iz reda zaposlenih, a namenjena je studentima završne godine osnovnih i master studija sa ukupno 12 fakulteta u sastavu Univerziteta u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Stučna praksa je, kako navode, predviđena za studente Saobraćajnog, Građevinskog, Mašinskog, Elektrotehničkog, Ekonomskog, Pravnog, Arhitektonskog, Geografskog, Rudarsko-geološkog, Tehnološko-metalurškog, Matematičkog i Fakulteta organizacionih nauka.

"Studenti će praksu imati u preduzećima i ustanovama u nadležnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a najviše mesta obezbedjeno je u nacionalnoj avio kompaniji “Er Srbija” - 50", piše u saopštenju.

Oni navode da u preduzeću “Srbija Kargo” ima 16 mesta za praksu studenta, Saobraćajnom institutu CIP 15, Direkciji za železnice tri, Institutu za puteve osam, “Koridorima Srbije” tri, Kontroli letenja Srbije i Crne Gore SMATSA pet, “Putevima Srbije” šest, Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije tri, Direkciji za vodne puteve takodje tri, dok je Infrastruktura železnice Srbije obezbedila 24 mesta za praksu studenata.

Pozicije organizovane prema fakultetima mogu se pogledati u Vodiču kroz konkurs na linku http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/node/1501.

Prijavljivanje studenata trajaće do 25. juna, a detaljne informacije o načinu prijavljivanja nalaze se na sajtu Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu.

Kako navode, uz prijavu je potrebno dostaviti skeniranu potvrdu o studiranju, kao i da se nepotpune prijave neće uzimati u obzir.