13. jul 2023 09:27

Konferencija "OIE Srbija 2023" održaće se 14. septembra u Vrdniku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Konferencija "OIE Srbija 2023" održaće se 14. septembra u Vrdniku

Foto: Shutterstock.com/Gorodenkoff, ilustracija

BEOGRAD - Konferencija "OIE Srbija 2023" održaće se 14. septembra u etno kompleksu Vrdnička kula na Fruškoj gori, i fokusiraće se na prve aukcije za vetar i solar i nove OIE projekte, najavilo je danas Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije.

Učešće na konferenciji, koja je već postala tradicionalno nacionalno i regionalno okupljanje najvažnijih učesnika u industriji zelene energije, potvrdili su najviši zvaničnici Ministarstva rudarstva i energetike Srbije, EMS-a, EBRD-a, kompanija Masdar, Enlight, Elicio, Nordex, evropskih asocijacija WindEurope i SolarPower Europe, predstavnici vodećih finansijskih institucija, kao i drugi predstavnici sektora obnovljivih izvora energije.

Kako se konferencija "OIE Srbija 2023" organizuje tačno mesec dana nakon održavanja prvih aukcija za vetar i solar, ovom prilikom će se analizirati uslovi i rezultati aukcija, kao i potencijalna tržišna rešenja za OIE projekte koji će se realizovati mimo aukcijskih podsticaja.

Takođe, diskutovaće se o uslovima finansiranja, problemima u lancu snabdevanja opreme za vetroelektrane i velikim poskupljenjima opreme, transporta, logistike, a celodnevna konferencija sastojaće se od svečanog otvaranja i pet panel diskusija.

U okviru promotivnog perioda koji traje do 1. avgusta, cena kotizacija za uplate do tog datuma iznosi 200 evra plus PDV, a cena kotizacija za uplate od 1. avgusta do dana održavanja konferencije iznosi 300 evra plus PDV.

Za učesnike konferencije je obezbeđen ograničen broj cena sa popustima u hotelima Vrdnička Kula, Fruške terme i Aqua Premier Spa, a članovi Udruženja OIE Srbija imaju 20 odsto popusta na cenu kotizacije, saopšteno je iz Udruženja OIE.