17. jul 2023 18:27

Boško Rupić: Kvar rendgena za prtljag prouzrokovao kašnjenja letova Er Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Boško Rupić: Kvar rendgena za prtljag prouzrokovao kašnjenja letova Er Srbije

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Boško Rupić izjavio je da je danas usled višesatnog kvara sistema za rendgenski pregled prtljaga na novom terminalu aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, gde se vrši prijem putnika Er Srbije, došlo do značajnijih odstupanja od planiranog reda letenja za danas, 17. jul 2023. godine.

''Navedeni kvar uticao je na više od 18 letova naše kompanije samo u jutarnjem talasu. Iako je do promene u planiranom redu letenja došlo u jutarnjem talasu, kašnjenja se posledično reflektuju i na pojedine letove tokom ostatka dana. Istovremeno, požar na aerodromu Katanija, koji je prouzrokovao kompletno zatvaranje aerodrome na dva dana, kao i nenajavljeni štrajk zemaljskog opsluživanja letova na aerodromu Larnaka na Kipru, dodatno su otežale realizaciju planiranog saobraćaja za današnji dan'', rekao je Rupić, saopšteno je iz Er Srbije.

Uz velike napore, kako je doao, Er Srbija je uspela da obezbedi da se planirani letovi između Beograda i Katanije preusmere na aerodrom Palermo i za sve putnike obezbeđen je autobuski prevoz između Katanije i Palerma.

''Nadležne službe naše kompanije u neprekidnom su kontaktu sa službama aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, kao i relevantnim službama aerodroma Katanija i Palermo i preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se ublaže posledice po putnike i saobraćaj prilagodi novonastalim okolnostima. Očekujemo stabilizaciju saobraćaja tokom večernjeg talasa”, kaže Boško Rupić.