28. jul 2023 19:36

Vesić: U avgustu počinje rekonstrukcija pruge Niš-Dimitrovgrad

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vesić: U avgustu počinje rekonstrukcija pruge Niš-Dimitrovgrad

Foto: TANJUG/MGSI/ PREDRAG MITIĆ

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da će tokom avgusta početi rekonstrukcija pruge Niš-Dimitrovgrad, a da će u oktobru biti otvoren autoput Ruma-Šabac.

On je, gostujući u emisiji “Fokus” na televiziji B92, rekao da će, kada bude završen i Fruškogorski koridor 2026. godine do Novog Sada, iz tog grada do Šapca moći da se stigne za 40-ak minuta, do Iriga za 15, do Rume za 25, a do Loznice za oko sat vremena, kada do kraja sledeće godine bude završena od Šapca do Loznice brza saobraćajnica.

“Radićemo i odvojak za Badovince, a kada se tome doda i autoput Sremska Rača-Kuzmin, zaista vidite da se radi čitava mreža autoputeva i brzih saobraćajnica i da će taj deo Srbije biti potpuno premrežen brzim saobraćajnicama”, rekao je Vesić.

Zakon o planiranju i izgradnji je dobar za sve, optužbe o konverziji paušalne

Vesić je izjavio da je novi Zakon o planiranju i izgradnji usklađen sa svim direktivama Evropske unije, dobar za sve i da omogućava razvoj Srbije, a optužbe da je ukidanjem konverzije uz naknadu država oštećena za više milijardi evra ocenio je kao neistinite i paušalne.

Ministar je, gostujući u emisiji “Fokus” na televiziji B92, naveo da je institut konverzije politički institut koji je donet da bi se, kako je rekao, bivši predsednik Srbije Boris Tadić razračunavao sa pojedinim privrednicima.

“To je dokaz da zakoni nikada ne treba da se donose ni protiv ni u korist pojedinaca i oni koji brane ovaj institut suštinski brane ono u čemu su učestvovali, brane svoju nečistu savest”, rekao je Vesić.