21. decembar 2022 13:35

Mali: Srbija u 2023. ulazi sa stabilnim javnim finansijama

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mali: Srbija u 2023. ulazi sa stabilnim javnim finansijama

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BAKU - Iako je ova godina bila veoma teška, zadovoljan sam kako smo se borili i postignutim rezultatima, pa Srbija u 2023. godinu ulazi sa stabilnim javnim finansijama, izjavio je danas u Bakuu ministar finansija Siniša Mali.

"Moje obećanje građanima jeste da ćemo nastaviti da se borimo za svaki dinar u budžetu, za svako novo radno mesto, svaku novu fabriku i da obezbedimo neophodnu stabilnost", rekao je za Tanjug Mali, koji je u delegaciji Srbije u poseti Azerbejdžanu na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Naglasio je da je postizanje stend baj aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom ne samo potvrda naših dobrih rezultata u prošlosti nego i potvrda da dalje nastavljamo sa reformama.

 

Razgovoraćemo sa Azebejdžanom o izgradnji nove gasne elektrane u Srbiji

Siniša Mali je izjavio danas u Bakuu da je za Srbiju ulaganje u energetiku apsolutni prioritet i da je Azerbejdžan potencijalni partner, kao i da će se razgovarati o izgradnji nove gasne elektrane u Srbiji.

U uslovima veoma velikih neizvesnosti u svetu važno je da imate prijatelje na koje možete da se oslonite kada je snabdevanje gasa i strujom u pitanju, rekao je  ministar Mali za Tanjug.

"Upravo je Azerbejdžan jedan od potencijalnih partnera za našu zemlju za oba ova energenta", naveo je on i ocenio da je poseta Azerbejdžanu veoma važna, kao i da su sastanci sa ministrom ekonomije i ministrom energetike Azerbejdžana bili dobri i konstruktivni.