8. avgust 2023 16:00

Edin Đerlek i predsednik Opštine Bač Steva Panić potpisali Ugovor o sufinansiranju projekata povećanja konkurentnosti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Edin Đerlek i predsednik Opštine Bač Steva Panić potpisali Ugovor o sufinansiranju projekata povećanja konkurentnosti

Foto: TANJUG/Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj/ Miloš Perić

BEOGRAD - Ministar u Vladi Srbije zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Bač Steva Panić potpisali su danas Ugovor o sufinansiranju projekta povećanja konkurentske pozicije preduzetnika u opštini Bač.

Za povećanje konkurentnosti preduzetnika u ovoj opštini, kako je kazao Đerlek izdvojeno je 420.000 dinara, da bi oni putem obuka i edukacije mogli bolje da se pozicioniraju na tržištu i ostvare bolje poslovne rezultate.

Ministar je naveo i da je obaveza države i lokalnih samouprava da finansijskim sredstvima i edukacijom pruže još snažniju podršku domaćim preduzetnicima, da bi oni na što lakši način svoje ideje pretvorili u prednost na tržištu i tako postali prepoznatljiviji i konkurentniji.

U saopštenju se dodaje da je Đerlek kazao i da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže u mala i srednja preduzeća, ali da pruža podršku domaćem preduzetništvu, koje predstavlja okosnicu rasta i razvoja i glavni je pokretač ravnomernog regionalnog razvoja države.

Prema rečima predsednika opštine Bač, benefite od ovog projekta imaće ne samo preduzetnici i njihove porodice, već i lokalna zajednica Bača u celini.

 

Panić je rekao i da je krajnji cilj ovog projekta unapređenje postojećih, ali i razvijanja novih proizvoda i usluga, kao i bolje prilagođavanje promenama u okruženju, ali i podsticanje preduzetničkog razmišljanja i promocija inovativnih ideja, navodi se u saopštenju.