4. oktobar 2023 13:36

Hemofarm predstavio multimedijalnu platformu posvećenu održivom razvoju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Hemofarm predstavio multimedijalnu platformu posvećenu održivom razvoju

Foto: TANJUG/TANJUG VIDEO

VRSSAC - Kompanija Hemofarm predstavila je danas u Vršcu STADA EXPO mobilnu multimedijalnu platformu posvećenu održivom razvoju, koja omogućava pojedincu da u potpunosti doživi način na koji kompanija funkcioniše i brine o održivom razvoju.

Generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger naveo je da je ponosan na realizaciju projekta STADA EXPO i podsetio da se ta kompanija vech godinama brine o okruženju i životnoj sredini.

Dodao je da je prossle godine u kompaniji Hemofarm proizvedeno više od 300 miliona pakovanja, kao i više od sedam milijardi jedinica proizvoda.

"To je zapravo kao da svaki stanovnik naše zemlje koristi jedan naš proizvod i to je način na koji mi vršimo uticaj", naveo je on.

Dodao je da je projekat STADA EXPO posvećen brizi o zaposlenima u kompaniji, kao i generalno brizi o ljudima.

Naveo je da je misija kompanije u održivosti i da inspiriše druge kompanije, vlade, i pojedince da daju svoj doprinos u tom procesu.

"Vremena se menjaju, neke stvari utiču na sve nas zajedno, društveni element održivosti takođe utiče na sve nas u svakodnevnom životu", rekao je on.

Prema njegovim rečima, kompanije koje ne učestvuju u toj održivosti biće deo prošlosti, a ne budućnosti.

Takođe, dodao je da kompanija koja ima samo strategiju bez održivosti neće moći da opstane, kao i da Hemofarm radi na tome da u poslovanje ugrađuje ideju održivosti.

Senior direktorka koorporativnih poslova i komunikacije Sanda Savić navela da je realizacija projekta STADA EXPO bila veoma zahtevna, ali istovremeno i uzbudljiva, jer je reč o stvaranju nečega potpuno drugačijeg.

"Od početne ideje i vizije koju smo imali, nekih prvih skica na papiru pa do kompletne realizacije jedne vrhunske multimedijalne postavke", rekla je ona.

Istakla je da su u projekat uključene nove tehnologije i objasnila da sve funkcioniše tako da može da se čuje, vidi i oseti svim čulima šta je održivi razvoj, te da se predstavi na način koji može da pruži potpuni doživljaj i iskustvo.

"Unutra možete da vidite predstavljanje problema održivog razvoja, na koji način naša kompanija Hemofarm i STADA doprinose tome da dodjemo do održive budućnosti", objasnila je Savićeva.

Dodala je da projekat omogućava da se shvati da svi moraju da daju svoj lični doprinos boljoj budućnosti, uz primenu jednostavnih i svakodnevnih navika.

Senior menadžer globalnog održivog razvoja STADA grupe Dušan Stojaković predstavio je rezultate najnovijeg Hemofarmovog izveštaja o održivom razvoju, dodajući da statistika pokazuje da 60 odsto globalne populacije iz urbanih sredina smatra da svojim izborima i delima mozze da uccini nessto dobro za planetu i drusstvo.

"Izveštaj za 2022. godinu potvrđuje naš napredak na svim ESG aspektima, sa fokusom na dobro zdravlje i blagostanje, odgovornu proizvodnju i potrošnju, dostojanstven rad i kreiranje partnerstava" , naveo je on.

STADA EXPO mobilna i multimedijalna izložba svoju turneju započinje iz Vršca, a nakon toga kreće na put ostalih evropskih zemalja.

Na kraju će ponovo doći u Srbiju, gde će biti dostupna široj javnosti.