10. novembar 2023 15:15

Ministar Vesić posetio opštinu Kula i najavio nove investicije u putnu infrastrukturu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Vesić posetio opštinu Kula i najavio nove investicije u putnu infrastrukturu

Foto: Tanjug/video

KULA - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji puta Ruski Krstur - Kruščić u opštini Kula, koji će biti proširen i najavio nove investicije u putnu infrastrukturu.

"Ovaj put je širine oko tri metra, a biće proširen na šest metara", rekao je Vesić.

Dodao je da će put, koji je bio u veoma lošem stanju, biti urađen do centra sela, a da će radovi biti završeni u februaru sledeće godine.

Vesić je podsetio da se trenutno rekonstruiše i put od Odžaka do Lalića i najavio da će sledeće godine biti rekonstruisan put od Ruskog Krstura do Lalića tako da će meštani imati veoma dobru vezu do Odžaka.

Vesić potpisao ugovor za izgradnju brze saobraćajnice Slepčević-Badovinci

Ministar Vesić danas je potpisao ugovor za izgradnju brze saobraćajnice Slepčević - Badovinci.

"Ova saobraćajnica, dužine 15,3 kilometra, nastavak je brze saobraćajnice od Šapca do Loznice koja se gradi i biće završena do kraja naredne godine. Tako ćemo brzim saobraćajnicama povezati dva granična prelaza između Srbije i Bosne i Hercegovine - Šepak i Pavlovića most", naveo je Vesić na svom Fejsbuk profilu i dodao da će BiH i Republika Srpska biti još bolje saobraćajno povezane sa Srbijom.

On je ugovor potpisao na haubi automobila tokom obilaska radova u selu Ruski Krstur jer, kako je istakao, "Srbija ne sme da stane i ne može da čeka".

Vesić je naveo da azerbejdžanska kompanija "Azvirt" zajedno sa srpskim partnerima ima zadatak da sada, kada je ugovor potpisan, odmah počne radove.