20. novembar 2023 09:07

GO Zvezdara: Počeli radovi na izgradnji gasovodne mreže na Zelenom brdu i u Malom Mokrom Lugu

Izvor: TANJUG

podeli vest

GO Zvezdara: Počeli radovi na izgradnji gasovodne mreže na Zelenom brdu i u Malom Mokrom Lugu

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - U okviru projekta izgradnje 134 kilometra gasovodne mreže na Gradskoj opštini Zvezdara, danas su počeli radovi na izgradnji distributivne gasovodne mreže na Zelenom brdu, a kasnije tokom dana radovi bi trebalo da počnu i u Malom Mokrom Lugu, izjavio je predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić.

 

On je za Tanjug rekao da je i na te dve lokacije izuzetno interesovanje građana.

"Prema informacijama koje imamo od izvođača radova, do sada je urađeno preko 15 procenata od ukupne gasovodne mreže", naveo je Jeremić i dodao da je predviđeno da više od 4 hiljade domaćinstava od naredne grejne sezone bude priključeno na gasovodnu mrežu.

Previđena je izgradnja ukupno 134 kilometara gasovodne mreže.

Istakao je da je to jedna od najvažnijih investicija za Gradsku opštinu Zvezdara, koja će u značajnoj meri doprineti poboljšanju kvaliteta života građana.

Prema rečima Jeremića, predugovori se mogu potpisati u prostorijama Informativnog centra u Malom Mokrom Lugu, u Bulevaru kralja Aleksandra 532c.

Naveo je da je će, pored takse od oko 6 hiljada dinara, priključenje na gasovodnu mrežu biti 620 evra i da će biti omogućeno plaćanje u 36 mesečnih rata, što je, kako je istakao, vrlo povoljno i otuda veliko interesovanje građana.

 

"Sam tok radova i na Zelenom brdu i u Malom Mokrom Lugu će zavisiti pre svega od vremenskih prilika, ali sve dok ne bude mraza radnici će moći da rade. Potrebna je i saradnja lokalnog stanovništva da se ne dešava da se zbog parkiranja obustave radovi", rekao je Jeremić.

Naveo je da je predviđena gasifikacija na teritorijama Mesne zajednice Severni bulevar, potez oko Zvezdarske šume, zatim u Malom Mokrom Lugu, Velikom Mokrom Lugu, Zelenom brdu i Mesnoj zajednici Staro Mirijevo.