5. decembar 2023 14:10

Asosijacija menadžera pokrenula inicijativu za odgovorno ponašanje na tržištu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Asosijacija menadžera pokrenula inicijativu za odgovorno ponašanje na tržištu

Foto: SAM

BEOGRAD - Upravni odbor Srpske asocijacije menadžera (SAM) pokrenuo je inicijativu "Odgovornost za budućnost" čija je suština u opredeljenju da se menadžeri odgovorno ponašaju prema svim učesnicima na tržištu, a posebno prema budućim generacijama i životnom okruženju, saopštio je SAM.

U inicijativi se ističe da su moderan način poslovanja i tehnologije doneli brojne izazove u svetu, da su zaposleni nezadovoljni, nemotivisani i neangažovani, menadžeri rastrzani, dobavljači pod pritiscima, a potrošači često ne veruju brendovima i kompanijama koje stoje iza njih.

"Kao članovi Srpske asocijacije menadžera i odgovorni menadžeri, želimo da predvodimo organizacije koje su usmerene na ljude i koje teže da tehnologiju stave u funkciju kreiranja dobrobiti za društvo", istakao je predsednik SAM Mihailo Janković.

SAM svojim primerom želi da promoviše širok spektar odgovornog ponašanja menadžera i kompanija i poštovanje etičkih načela, navodi se u saopštenju i dodaje da iako se ovom inicijativom ne mogu garantovati navedena ponašanja svih učesnika u društvu, mogu bar da se uspostave standardi kojima će stremiti svi profesionalni menadžeri.

(Kraj) rma/aut