22. decembar 2023 22:02

Mihailu Jovanoviću uručena nagrada za razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mihailu Jovanoviću uručena nagrada za razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Nagrada portala za pravo i privredu, LAWLife, za razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija dodeljena je danas ministru informisanja i telekomunikacija Mihailu Jovanoviću.

Jovanović je naveo da je za uspeh informaciono-komunikacionih tehnologija u Srbiji zaslužna ideja i vizija predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić.

"Brnabić je 2017. godine donela odluku da digitalizacija bude jedan od prioriteta Vlade Srbije. Sa druge strane nagrada je zasluga svih ministara u Vladi koji su u svojim resorima mnogo uradili da se sprovedu projekti digitalizacije", izjavio je Jovanović za Tanjug.

Ministar je naveo da su građani i privreda prihvatili digitalnu transformaciju i elektronske usluge

"Oni su iskoristili priliku da kroz elektronsku upravu reformišemo javnu upravu u efikasan servis građana. Siguran sam da će u narednoj Vladi biti prilike za još veće i bolje uspehe u digitalizaciji i veći napredak informaciono-komunikacionih tehnologija i za dalje pozicioniranje Srbije kao tehnološkog lidera u regionu", zaključio je Jovanović.

Nagradu za doprinos unapređenju privredne saradnje Srbije i drugih zemalja dobio je ministar trgovine Tomislav Momirović, nagradu za doprinos u sportu dobio je selektor srpske reprezentacije u fudbalu Dragan Stojković Piksi, dok je Privredna komora Srbije dobila nagradu za instituciju od nacionalnog značaja.