22. februar 2024 14:22

Članice Udruženja za turizam PKS predstavlaju svoju ponudu na Sajmu turizma u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Članice Udruženja za turizam PKS predstavlaju svoju ponudu na Sajmu turizma u Beogradu

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Privredna komora Srbije (PKS), odnosno njeno Udruženje za turizam na Međunarodnom sajmu turizma i Međunarodnom sajmu ugostiteljske opreme "Horeka" u Beogradu predstavlja svoju ponudu i potencijale 34 kompanije, koje su atraktivne za turističku privredu.

Sekretar Udruženja za turizam PKS Tijana Maljković je za Tanjug rekla da je PKS kao partner Sajma turizma godinama tradicionalno prisutna na ovoj manifestaciji.

 

"Na štandu površine 250 metara kvadratnih imamo 34 izlagača, među kojima su predstavnici hotela, motela, turističkih agencija, nautičkog turizma ali i predstavnici proizvođača uniformi, tekstila za opremanje smeštajnih objekata. Tu su i proizvođači organske kozmetike, delikatesa i lokalnih prehrambenih proizvoda", navela je ona.

Osim predstavljanja proizvodnih programa na štandovima, Privredna komora Srbije je sa Evropskom mrežom preduzetništva organizovala poslovne susrete, pa će tokom prva dva dana sajma biti održano 460 sastanaka predstavnika iz 36 zemalja.

"Naš cilj jeste umrežavanje i upoznavanje malih lokalnih proizvođača sa velikim hotelima, ugostiteljskim objektima, kako bi zajedno mogli da promovišu proizvode koji dolazi iz naše zemlje. Plan je da nakon ovog sajma kontaktiramo sve naše članice i upoznamo ih sa idejama o kojima smo se tokom sajma dogovarali, i krenemo sa inicijativama saradnje kako regionalno tako i sa dalekim tržištima", istakla je Maljković.

Sajmovi turizma i ugostiteljske opreme od jutros su otvoreni za posetioce a traju do nedelje, 25. februara.