11. mart 2024 18:46

Vesna Mihajlović: Na administrativnom prelazu Končulj dostupne sve usluge Banke Poštanske štedionice

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vesna Mihajlović: Na administrativnom prelazu Končulj dostupne sve usluge Banke Poštanske štedionice

Foto: TANJUG/STR

KONČULJ - Vesna Mihajlović, direktorka filijale Vranje, kojoj pripada samostalni šalter Banke Poštanske štedionice na administrativnom prelazu Končulj između centralne Srbije i Kosova i Metohije, izjavila je danas da se na tom šalteru mogu izvršiti sve usluge koje ova banka obavlja u svojim regularnim ekspoziturama širom zemlje, kao i da je sa bankomata za sada moguće podići novac jedino u dinarima.

Banka Poštanska štedionica (BPŠ) je tokom vikenda na prostoru centralne Srbije postavila četiri montažne ekspoziture u neposrednoj blizini administrativnih prelaza Jarinje, Brnjak, Končulj i Merdare, kako bi klijentima sa KiM omogućila kontinuitet u isplatama novčane gotovine, ali i obezbedila što bliži pristup blagajnama, bankomatima kao i ostalim bankarskim uslugama.

Mihajlović je u razgovu za RTV Puls istakla da je putem samostalnog šaltera na administrativnom prelazu Končulj moguće otvaranje i zatvaranje računa, uplata i isplata novca, izarada viza kartica, ali i obavljanje svih ostalih usluga koje Poštanska štedionica nudi.

"Omogućeno je svim klijentima sa područja Kosovskog pomoravlja da u najkraćem mogućem roku i na najbrži način iskoriste sve te usluge koje Banka Poštanska štedionica pruža", rekla je Mihajlović.

Kako je navela, samostalni šalter na Končulju radiće svakog radnog dana i subotom od 9 do 17 časova.

Bankomat će raditi 24 sata sedam dana nedeljno, a prema njenim rečima, na njemu je moguće podizati novac jedino u dinarima.

"Korisnici drugih banaka mogu sa svojim karticama podizati svoja dinarska sredstva na bankomatu Poštanske štedionice, naravno uz proviziju koju naplaćuje njihova banka", naglasila je Mihajlović.

Načelnik gradske uprave u Prištini Saša Sekulić istakao je će montažne ekspoziture umnogome olakšati život Srba na Kosovu i Metohiji, posebno penzionera koji nisu u mogućnosti da putuju.

Kako je naveo, građani Kosova i Metohije moći će na ovaj način da koriste usluge Banke Poštanske štedionice kao da su otišli u njenu ekspozituru bilo gde u Srbiji.

Dimitrije Lazić (79) iz Raniluga, koji je već 14 godina penzioner, kaže da je za njega ovo dosta olakšavajuće, jer ne mora više da ide u Bujanovac.

"Sada je dosta bliže", kazao je Lazić.