25. mart 2024 11:44

Udruženje banaka Srbije: Gimnazijalke iz Beograda najbolje u Evropskom kvizu novca

Izvor: TANJUG

podeli vest

Udruženje banaka Srbije: Gimnazijalke iz Beograda najbolje u Evropskom kvizu novca

Foto: Shutterstock.com/ADragan, ilustracija

BEOGRAD - Učenica gimnazije "Mihailo Petrović Alas" u Beogradu Tijana Šobota, pobednica je Evropskog kviza novca u Srbiji za ovu godinu a drugo i treće mesto osvojile su učenice iste škole Lilita Milčić i Petra Lojanica, saopštilo je Udruženje banaka Srbije (UBS)

Evropski kviz novca je takmičenje za decu uzrasta od 13 do 15 godina u kome se ona takmiče u poznavanju finansijskih pojmova i osnova upravljanja novcem a organizuje ga UBS, u sklopu obeležavanja Evropske nedelje novca.

Najboljim učenicima i njihovim profesorima biće uručene prigodne nagrade i poklon vaučeri, a poslednji korak čeka ih u Briselu, gde će dve najuspešnije takmičarke učestvovati u finalu Evropskog kviza novca i predstavljati Srbiju takmičeći se sa timovima iz 30 evropskih zemalja..

"Finansijska edukacija stanovništva počinje od ranog uzrasta. Zato je Udruženje banaka stavilo fokus na motivisanje mladih da se edukuje o pitanjima ekonomije i upravljanja svojim finansijama", rekla je generalni sekretar UBS Marina Papadakis.