4. april 2024 10:29

Inovacioni forum Srbija-Francuska okupio istraživače i poslovne ljude

Izvor: TANJUG

podeli vest

Inovacioni forum Srbija-Francuska okupio istraživače i poslovne ljude

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD – Inovacioni forum Srbija-Francuska predstavlja jedinstvenu priliku da se okupimo i razmenimo ideje, istražimo nove partnerstva i unapredimo inovativna rešenja za neke od najvećih izazova našeg vremena, rekao je posebni savetnik ministra za nauku, tehnološki razvoj i inovacije Jovan Milić na Inovacionom forumu „Srbija-Francuska: inoviraj za planetu, igraj zeleno“, koji je počeo u Palati Srbija.

Forum organizuju Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i Ambasada Francuske u Beogradu u saradnji sa Fondacijom Tempus, Francuskim institutom i French tech Beograd.

„Zajedničkim radom i kreativnošću, možemo da napravimo značajnu razliku. Možemo da osetimo moć inovacije u stvaranju pozitivnih promena i izgradnji bolje budućnosti za buduće generacije“, rekao je Milić.

Dodao je da dok se stupa na put istraživanja i otkrivanja novih saznanja, ne sme se zaboraviti trajno prijateljstvo između Srbije i Francuske koje predstavlja vezu koja se proteže kroz vekove i nastavlja da jača svakog dana.

„Zato, iskoristimo ovaj forum kao priliku da učimo jedni od drugih, stvaramo nova prijateljstva i dolazimo do sjajnih ideja. Zajedno, možemo da izgradimo svetliju budućnost za sve“, naglasio je on.

Forum je okupio istraživače i poslovne aktere iz dve zemlje kako bi se podstakao razvoj inovativnih rešenja i proizvoda koji mogu da stvore prilike za zapošljavanje mladih talenata iz Srbije.

U okviru Foruma biće dodeljene nagrade za „Innovation Forum Hackathon“, u kojem se takmiče studenti sa različitih srpskih univerziteta.

Forum za inovacije Francuska-Srbija pokrenut je 2022. godine kako bi podstakao tematske razmene u skladu sa zajedničkim izazovima dve zemlje.